x

Katrine Gislinge Og Stenhammer Kvartetten
Den Sorte Diamant
D. 09.12.2014 Kl. 20:00

Få rabat med DIAMANTklubben

Katrine Gislinge og Stenhammer Kvartetten
Tirsdag 9. december 2014 kl. 20
Dronningesalen

Årets sidste koncert i Den Sorte Diamant præsenterer et alternativ til de mange traditionelle julekoncerter i december måned: Bach, Mozart og splinterny musik af Bent Sørensen, udført af fremragende musikere: pianisten Katrine Gislinge og den svenske Stenhammer Kvartetten.

Bachs vidunderlige præludier og fugaer i samlingerne Das Wohltemperierte Klavier er på mangen en liste over musik, man ganske enkelt må have med på en øde ø. Også komponist-kollegaen Mozart var fascineret af de kontrapunktiske juveler og kom under huden på dem ved at arrangere en række af fugaerne for strygekvartet.
Stenhammer Kvartetten lader fugaerne indramme tyste nocturner af den danske pianist Bent Sørensen: Som tre perler på en snor indledes både første og anden del af koncerten således af en lille suite: Bach-fuga arr. for strygekvartet – klaver-nocturne – og endnu en Bach-fuga.
I koncertens første del efterfølges ”suiten” af Mozarts perlende Klaverkoncert nr. 14, hvor klaveret akkompagneres delikat af strygekvartetten. I koncertens anden del er det Bent Sørensens nye værk Rosenbad, for klaver og strygekvartet, der følger efter den indledende ”suite”. Rosenbad er en del af triologien ”Papillons”, der også omfatter Pantomime (for klaver og ensemble) og Mignon (for klaver og strygeorkester). Klaverstemmen er gennemgående for de tre værker, men musikken omkring klaveret er forskellig, ligesom der byttes om på sats-rækkefølger m.m.
Rosenbad er tilegnet Katrine Gislinge og Stenhammer Kvartetten.

Katrine Gislinge har slået sit navn fast som en af landets allerbedste pianister og spiller både solo- og kammerkoncerter over det meste af Europa. Gislinge var den første danske pianist, der udgav cd på det hæderkronede pladeselskab Deutsche Grammophon. Foruden at kende hende fra koncertscenerne, vil mange også kende hende fra tv-udsendelser som f.eks. DRs talentkonkurrence Spil for Livet, hvor hun sad i dommerpanelet.
Stenhammer Kvartetten er dannet i 1995 og har valgt en repertoireprofil med et særligt blik for svensk musik og for ny musik. Det har bl.a. resulteret i en række roste og pris-nominerede cd-udgivelser med nyere svenske strygekvartetter. På selskabet BIS udgives – selvfølgelig – samtlige kvartetter af Wilhelm Stenhammer.

Program:
J. S. Bach (arr. Mozart): Fuga – Bent Sørensen: Nocturne - J. S. Bach (arr. Mozart): Fuga
Wolfgang A. Mozart: Klaverkoncert nr. 14 i Es-dur, KV 449 (1784)
pause
J. S. Bach (arr. Mozart): Fuga – Bent Sørensen: Nocturne - J. S. Bach (arr. Mozart): Fuga
Bent Sørensen: Rosenbad (2014, dansk førsteopførelse)

Medvirkende:
Katrine Gislinge, klaver
Stenhammer Kvartetten:
Peter Olofsson, violin
Per Öman, violin
Tony Bauer, viola
Mats Olofsson, cello