x
Niels Skousen + Michael Hamilton

Niels Skousen + Michael Hamilton

D. 26.04.2014 Kl. 20:30

Niels Skousen + Michael Hamilton
26. april 2014 kl. 20.30

Lørdag den 26. April kl. 20.30
Niels Skousen
Entré 150 kr. (medl. 100 kr.)
(medlemsrabat gives retur ved indgangen)

NB: Support Michael Hamilton spiller nogle af sine gode sange inden koncerten ...

Billetsalg fra Turistkontoret tlf. 8634 1400 eller online:

www.billetto.dk/skousen

Niels Skousen:
- Distingveret og uhøjtidelig på samme tid.
- Én af vores allerstørste sangskrivere og performere på den danske scene.

I 2002 formåede Niels Skousen at gøre noget, som de færreste populærkunstnere på tærsklen til de 60 lykkes med: Han gjorde et comeback med udgivelsen ”Dobbeltsyn” af en sådan karat, at både de, der havde fulgt ham siden karrierens begyndelse og de, der ikke engang var født, da den startede, måtte overgive sig. For den nu 68-årige poet er ikke bare skarp og lun på samme tid og naturligt appellerende til datidens hippier, bosat i et parcelhus i forstaden. Han er også forbilledlig og ”cool” blandt stenbroens unge, der læser Soundvenue og drikker kaffe på Istedgade.

Skousen blev nomineret til ikke mindre end 8 musikpriser for ”Dobbeltsyn" - Et bemærkelsesværdigt comeback fra manden bag én af de ultimative hippie-sange, "Herfra hvor vi står" fra 1971. (I 1971 begyndte Skousens karriere, hvor han bl.a.
rockmilepælen slagsangen for en hel generation og
skikkelser i sammen med vennerne Klaus Rifbjerg og Peter Ingemann, var fremtrædende ungdomsoprøret). Ved udgivelsen af ’Dobbeltsyn’ i 2002 oplevede Niels Skousen også det sjældne for en musikveteran, at gå direkte ind som nummer 4 på listen over de mest solgte danske albums – som et klart eksempel på, at hans fine sange også havde appel til nutidens lyttere.
I 2006 kaldte GAFFA bl.a. ’Daddy Longleg’ for årets smukkeste danske album.

På albummet ’Lyt til din coach’ synger Niels Skousen: ”Der er noget jeg har overset, noget jeg har glemt. Hvordan kan man være så dum? Den lige vej til målet er krum”.
Politiken skrev om ’Lyt til din coach’; ”Niels Skousen har begået et ualmindeligt cool album, som man bliver klog af”.
en 68-årige poet, sangskriver og skuespiller udgav i 2010,
”Lyt til din coach” er fremragende produceret af labelbossen og musiker Nikolaj Nørlund (Pladeselskabet Auditorium), som også tidligere har ageret producer for den poetiske sangskriver.

Albummet, som er hans tredje siden comebacket "Dobbeltsyn" fra 2002, blev beskrevet således i magasinet Soundvenue (*****): "Det tætteste moderne dansksproget folkrock har været på et mesterværk".

Samtidig har Skousen fået stor ros for sine turneer, som har budt på koncerter i hele landet med et band, der er garanter for et tidløst musikalsk udtryk - præget af både pop og rocktraditioner og en moderne nysgerrighed over for de vigtige detaljer. Senest dokumenteret på koncertfilmen ’40 år i dansk rock’ som udkom i november 2012. Albummet tildeles bl.a. også 3 Steppeulve. Til koncerterne vil der blive spillet numre fra både Skousens "nye" karriere plus mesterværker fra Skousens enorme bagkatalog.