x

Claire Martin
Musikhuset Aarhus
D. 05.10.2014 Kl. 15:00

Claire Martin en af Europas førende jazz-sangerinder. Hun har udgivet 12 roste soloalbums, men alligevel er hun næsten ukendt i Danmark. Det vil vi nu være med til at lave om på, for der venter publikum en musikalsk stjernestund.


Claire Martin har vundet den prestigefulde BBC Jazz Award hele syv gange og har sunget med sublime mandlige jazzvokalister som Curtis Stigers, Jamie Cullum og Kurt Elling. I december 2011 blev hun hædret af det britiske kongehus, med en OBE, for hendes solide indsat for britisk jazz.


Jazzens førstedame i England har en varm stemme og en elegant og forførende stil. Hun evner at favne jazzen i al sin helhed fra det klassiske standardrepertoire over nyere kompositioner til jazzede fortolkninger af Tom Waits, K D Lang, Annie Lennox og Elvis Costello. I kan roligt glæde jer!


“Claire is unbeatable and sets the standard for all us singers.”
(Jamie Cullum)


“The most gifted jazz singer this country has produced in 20 years.”
(Sunday Times)


“She ranks among the four or five finest female jazz vocalists on the
planet.”
(Jazz Times USA)


Lineup


Claire Martin, vocal


Gareth Willimas (UK), piano
en af englands førende jazz-pianister de sidste 20 år, har været fast pianist for Claire Martin igennem mere end 18 år og medvirker på de fleste af hendes udgivelser. GW har bla også samarbejdet med US3, Art Farmer, George Coleman, Bud Shank, James Moody, Dave Liebman, plus toppen af den britiske jazzscene Jim Mullen, Martin Taylor, Martin Drew, Tommy Smith, Tim Garland, Clark Tracey, Gwyneth Herbert og Iain Ballamy.


Morten Ramsbøl (DK), bas
Dansk bassist i absolut international klasse. Til dagligt basprofessoer ved universitet i Graz, Østrig. Har indspillet og turneret over hele verden med stjerner som John Scofield, Bill Stewart, Kurt Elling, Niels Lan Doky, Sinne Eeg, Cæcilie Norby, Jeff "Tain" Watts... for blot at næve nogle få..


Kristian Leth (DK), trommer
Dansk trommeslager og producer. I de senere år har man ofte kunne høre Kristian Leth's lydhøre og swingende trommespil sammen med Scott Hamilton, Eric Alexander, Ulf Wakenius, Benny Green og mange andre jazz-stjerner. Kristian Leth tager iøvrigt mange initiativer til at få internationalt anerkendte jazzmusikere til Danmark.
Varighed 2 timer


Arrangør: Musikhuset Aarhus