x

Jerry Bergonzi + Marc Ducret
Dexter
D. 13.05.2014 Kl. 20:00

Verdensklassejazz på Dexter
Arrangementet Masters of Jazz: Bergonzi + Ducret byder på moderne jazz på højeste niveau.
Masters of Jazz er et unikt møde mellem to af den moderne jazz´ helt store kunstnere: Guitaristen Marc Ducret og saxofonisten Jerry Bergonzi. Samtidig er det et møde mellem moderne europæisk freejazz og moderne amerikansk jazz, hvorfor der venter publikum en helt særlig og ganske enestående musikalsk oplevelse.
Arrangementet er todelt og består af en workshop om eftermiddagen, hvor der er fri entré, og en koncert om aftenen, hvor de to musikere får stærkt selskab af de tre SMKS-folk Thommy Andersson på bas, Marc Bernstein på saxofon og Anders Mogensen på trommer. Begge dele af arrangementet finder sted på Musikhuset Dexter i Odense.
Jerry Bergonzi og Marc Ducret er begge adjungerede professorer ved SMKS og har således stor betydning som inspiratorer og gæsteundervisere for konservatoriets rytmiske studerende. Med Masters of Jazz giver SMKS det danske jazzpublikum muligheden for at kaste et blik ind på konservatoriets facade, og opleve en række af institutionens skarpeste undervisere for fuld udblæsning.
Den amerikanske tenorsaxofonist, pianist, komponist og underviser Jerry Bergonzi er en af verdens mest markante saxofonister. Hans musik er berømt for at være innovativ og visionær, og han er siden begyndelsen af 1970’erne, hvor karrieren for alvor begyndte at tage fart, blevet hyldet på festivaler, jazzklubber og i koncerthuse verden over. Hans karriere indenfor undervisning begyndte i starten af 1980’erne, hvor han begyndte at undervise musikere i improvisation. Dette førte til at han udviklede sine egne systemer og teknikker, som han beskriver i lærebogsserien ”Inside Improvisation”. Jerry Bergonzi er i dag professor ved New England Conservatory og rejser som verdensberømt underviser USA og Europa rundt for at undervise jazzmusikere i improvisation.
Franske Marc Ducret er autodidakt avantgarde jazzguitarist og er bedst kendt for sin meget markante spillestil. Stilen er blevet kaldt ”yderst original og meget ekspressiv”, og siden begyndelsen af 1990’erne har Marc Ducret udgivet et hav af eksperimenterende albums. Senest har Marc Ducret færdiggjort fjerde og sidste del af sin Tower-kvadrologi, der er baseret på Vladimir Nabokovs roman ”Ada”.