x

Hbc Super Group (Us)
Tobakken, Lillesal
D. 29.10.2014 Kl. 20:00

HBC - THE SUPER TRIO Feat.

SCOTT HENDERSON (US) - JEFF BERLIN (US) - DENNIS CHAMBERS (US)

Der er kræs for kendere og andre der er til ekvilibrisme i verdensklasse, når tre musikere fra den amerikanske jazz-fusions elite gæster Tobakken i oktober.

Guitaristen Scott Henderson, bassisten Jeff Berlin og trommeslageren Dennis Chambers er navnene på de tre herrer, som har fundet sammen i dette unikke samarbejde der har resulteret i en enkelt cd udgivelse "HBC - Henderson, Berlin, Chambers" fra 2012, og efterfølgende turné der nu bringer konstellationen til Danmark.

Scott Henderson: 

Scott Henderson betragtes af mange som en af de væsentligst jazz/fusions guitarister i verden, og han blev i 90?erne gentagne gange valgt som #1. jazz guitarist i de store guitar magasiner som Guitar Player og Guitar World. Scott Henderson elsker blues musikken som han voksede op med og den inspiration høres tydeligt i hans spil selvom det er jazz fusionen der arbejdes med! Scott Henderson har som hans kolleger i bandet spillet med nogle af de største navne inden for jazzfusions genren og her skal ikke mindst samarbejdet med  Joe Zawinul som varede i godt 5 år, og samarbejdet med  Chick Corea, og Jean Luc Ponty fremhæves.

Jeff Berlin:

Jeff Berlin er en legende på bassen og har dannet skole for en lang række bassister over hele verden. Sammen med Jaco Pastorius, Stanley Clarke og Alphonso Johnson, er han blevet regnet for en af de væsentligste innovatorer på sit instrument igennem de sidste 25 år.  Hans CV tæller så fine navne som: John McLaughlin, Bill Bruford, Pat Metheny, Bill Evans, Arturo Sandoval, Brecker Brothers, Toots Thielemans, Mike Stern og Bill Frisell.

Dennis Chambers:

Som de to andre I bandet hører Dennis Chambers til eliten inden for sit felt, og udover at være en sublimt teknisk dygtig trommeslager er hans hurtighed bag trommerne legendarisk. Dennis Chambers er ganske enkelt et voldsomt naturtalent og har aldrig modtaget undervisning, men har med mod og stor flid opnået en position blandt de største og her er lige et par stykker af de artister der har haft glæde af hans kundskaber: George Clinton's P-Funk, John Scofield, David Sanborn, Santana, Steely Dan, Tower Of Power, Mike Stern, George Duke, Marceo Parker og Brecker Brothers!