x

Brodsky Kvartetten – Stravinsky I Diamanten
Den Sorte Diamant
D. 23.10.2014 Kl. 20:00

Få rabat med DIAMANTklubben

Brodsky Kvartetten – Stravinsky i Diamanten
Torsdag 23. oktober 2014 kl. 20
Dronningesalen


Øresundsfestivalen Music Around finder sted hvert andet år og involverer en lang række orkestre, ensembler og koncertsteder i København og Malmø. I år har festivalen valgt Stravinsky som sit tema.
Den Sorte Diamant er Music Arounds primære tilholdssted i København og lægger hus til i alt 5 Stravinsky-koncerter.

Den fjerde koncert i rækken præsenterer den internationalt berømmede Brodsky Strygekvartet.
Kvartetten, der har taget sit navn efter den russiske violinist Adolf Brodsky, har over 2000 koncerter og 50 cd-indspilninger på sit cv. Blandt indspilningerne finder man f.eks. en komplet Sjostakovitj-cyklus, ligesom kvartetten gennem deres 42 år på scenen selvfølgelig også har koncertopført alle strygekvartet-litteraturens store cyklusser i øvrigt; Beethovens, Bartoks osv.
Brodsky Kvartetten er i øvrigt kendt for sin store nysgerrighed og lyst til at bevæge sig i forskellige kunstneriske retninger. Bl.a. har kvartetten gjort sig bemærket uden for den klassiske musiks verden, da den indspillede cd’en The Juliet Letters med rocksangeren Elvis Costello og senere også samarbejdede med den islandske sangerinde Björk.

Til koncerten i Music Around-festivalen har Brodsky-kvartetten lagt et russisk program, der næsten selvsagt lægger ud med Stravinsky. Stravinsky har ikke skrevet meget musik for strygekvartet, men det blev dog bl.a. til den en-satsede Concertino på opfordring fra en af samtidens strygekvartetter, Flonzaley-kvartetten. Mange år senere lavede Stravinsky et par alternative versioner af sit stykke, bl.a. for et ensemble på 12 instrumenter
Brodsky Kvartetten fortsætter i det russiske spor, først med Borodins smukke kærlighedserklæring til hustruen Ekaterina, og dernæst med den substantielle Strygekvartet nr. 2 af mesteren Sjostakovitj, der komponerede i alt 15 af slagsen.

Program:
Igor Stravinsky (1882-1971): Concertino (1920)
Aleksander Borodin (1833-1887): Strygekvartet nr. 2 i D-dur (1881)
Dmitrij Sjostakovitj (1906-1975): Strygekvartet nr. 2 i A-dur, op. 68 (1944)

Brodsky Kvartetten:
Daniel Rowland, violin
Ian Belton, violin
Paul Cassidy, viola
Jacqueline Thomas, cello

Daniel Rowland spiller på en violin af Lorenzo Storioni (Cremona 1793). Ian Beltons violin er lavet af Gio. Paolo Maggini (ca.1615). Paul Cassidys instrument er en La Delfina viola (ca.1720) og Jacqueline Thomas spiller på
en cello bygget af Thomas Perry (1785).

Koncerten arrangeres i samarbejde med Music Around.
Læs mere om Music Around på www.musicaround.dk