x
The Blue Van

The Blue Van
Posten
D. 07.11.2014 Kl. 21:00

Når Old School bliver New School
- The Blue Van udsender singler og udfordrer albumformatet
The Blue Van fans har noget at glæde sig til, hele tiden, for resten af året udsender The Blue Van nemlig kun singler. Den første i rækken hedder ”The Beat Goes On” og udkommer mandag den 12/05/2014. Forinden spiller bandet desuden en koncert på årets SPOT Festival i Aarhus, som er åben for alle.
”Det handler om at tænke nyt og gøre tingene på en anderledes måde fordi verden er forandret”; udtaler Steffen Westmark (forsanger og guitarist). ”Samtidigt er det i den grad Old School, at gøre tingene på den måde som vi nu gør, for det var jo det både The Beatles, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og alle de andre gjorde i gamle dage”.
Står man stille dør man
En tjeneste som iTunes har specielt vendt op og ned på lytternes vaner. De har givet dem mulighed for selv at vælge, hvilke numre fra en plade de vil købe. Med de streamingtjenester, der stadig dukker flere op af, har playlister fået endnu større betydning. Flere og flere lytter til playlister frem for hele albums. Desuden har en tjeneste som YouTube fået gang i musikvideoen, som også netop promoverer det enkelte nummer.
- Bandet har derfor valgt, at gøre tingene anderledes end man normalt gør i rock-genren. Denne gang udsender de kun singler frem for et traditionelt album, som vi kender det. Det vil også betyde, at der kommer en sandstrøm af videoer fra The Blue Van.
”Den første single hedder netop ”The Beat Goes On” og kan ses som en kommentar til den turbulens, der har været i pladebranchen de sidste mange år. Musikken bliver ved med at være der selvom nogle ydre ting forandrer sig”, fortæller Søren Christensen (guitarist og organist) ”Nummeret er et optimistisk The Blue Van ”feel good” nummer, som bare vil fremad”.
Processen boomer af kreativ dynamik
Den anderledes tilgang til rock-genren afspejler også den kreative proces bag arbejdet. ”The Beat Goes On”, som er den første single i en række af ti, har nemlig også været en tur gennem hænderne på producerparret Dan Hougesen og Mark Wills. Den dynamiske duo, som også står bag tidligere albumproduktioner med The Blue Van, har fokuseret på den musikalske vibe, der udspiller sig på indspilningstidspunktet. Netop fokuseringen på ”her og nu øjeblikket” har bevirket, at de løbende singler hele tiden bærer præg af orkesterets musikalske vækst. Samtidigt får spontane og nye idéer lov til at blomstre, frem for at blive gemt væk til næste album, så ventetiden for The Blue Vans mange fans vil være langt kortere.
Hen over sommeren vil man kunne opleve The Blue Van på bl.a. North Side Festival, Skive og Skanderborg Festival og til efteråret drager bandet på en meget omfattende klub-tour rundt i Danmark. Sideløbende vil der hele tiden udkomme nye numre med bandet.