x

Vocal Line Og the Swingle Singers
Musikhuset Aarhus
D. 23.05.2015 Kl. 19:30

I anledningen af Aarhus Vocal Festival optræder Vocal Line sammen med The Swingle Singers.

Vocal Line

Danske Vocal Line er et moderne a cappella kor med 30 sangere, dirigeret af Jens Johansen. Koret blev dannet i 1991 i Aarhus og har som sit erklærede mål at være frontløber i udviklingen af den rytmiske korsang, nationalt såvel som internationalt. Gennem årene har Vocal Line konstant søgt at udvide grænserne for a cappella musikken.

Siden korets begyndelse i 1991 har koret opnået stor anerkendelse i hele Europa og store dele af den øvrige verden, og Vocal Line kan desuden bryste sig af at have vundet en række store internationale priser. I 2010 optrådte de side om side med den verdensberømte vokalekvilibrist Bobby McFerrin. Først i Jazz i Lincoln Center i New York og siden i Musikhuset under Aarhus Vocal Festival. I kraft af dette indtager koret en fornem position som forbillede for kor verden over.
Vocal Line tager udgangspunkt i den danske kortradition, og herfra har koret udviklet en stærk personlig stil med elementer af pop, rock og jazz.

The Swingle Singers

The Swingles har skubbet grænserne for vokalmusik i mere end et halvt århundrede. De syv unge sangere, der udgør nutidens London-baserede gruppe, er drevet af den samme innovative ånd, der har defineret The Swingles, siden gruppen første gang vakte opsigt i 1960érne. Med deres kommende album Deep End, fejrer The Swingles denne arv og starter samtidig et helt nyt kapitel for vokalgruppen.

Deep End udkommer i starten af 2015, og til koncerten i Musikhuset præsenterer gruppen de nye sange samt tidligere numre for publikum.

Amerikanskfødte Ward Swingle samlede i 1963 en gruppe parisiske sangere til at synge Bachs keybord-musik. Det affødte albummet Jazz Sebastian Bach og begyndelsen på en lang karriere, som omfatter nye og originale sange, 50 indspilninger, fem Grammy Awards og optrædener i en lang række af film- og tv-soundtracks, herunder Sex and the City og Glee. Og The Swingles musikalske alsidighed har ført til samarbejder med kunstnere så forskellige som Jamie Cullum, Labrinth og Luciano Berio.

Support: Voco Novo, Taiwan

Aarhus Vocal Festivals overordnede tema for 2015 er: Around the World

 


Arrangør: Aarhus Vocal Festival