x
Aflyst! Jenny Hval & Susanna

Aflyst! Jenny Hval & Susanna
DR Koncerthuset
D. 20.02.2015 Kl. 21:00

Pitchfork, The Guardian m.fl. har kastet glans over Jenny Hval og Susanna Wallumrød, der til februar kommer til Danmark med deres fælles projekt.

Jenny Hval og Susanna Wallumrød udgav i 2014 albummet Meshes of Voice, der har høstet et væld af anmelderroser hos blandt andre Pitchfork, The Guardian, The Wire m.fl.

Meshes of Voice er oprindeligt et bestillingsværk fra 2009, som de to norske sangerinder skabte sammen. Værket er en slags moderne surrealistisk fabel, der kredser om begær, frygt, undren og mytiske skabninger, og er desuden inspireret af Maya Derens surrealistiske film med repetitive motiver og cirkulære narrativ fra 1943, Meshes of the Afternoon.

Jenny Hval var sidste år nomineret til en Nordic Music Prize 2014, hvor også bl.a. The Knife og Iceage var med i opløbet, og hun er blevet sammenlignet med store kunstnere som PJ Harvey og Kate Bush. Da hun sidste gang besøgte Danmark i 2013, kvitterede Gaffa med fem stjerner og skrev om et vokalfænomen, der ramte Jazzhouse med ”nordisk urkraft”.

Det er flygel, guitar, elektrisk harmonium, diverse effekter og elektronik, præpareret klaver og perkussion blandet med et væv af stemmer skaber et vekslende sart og massivt lydbillede, der præger Jenny Hval og Susannas univers. Musikken er da også beskrevet som en blanding af kammer-pop, musique concrete og støj som lærred – eller slet og ret musik i et moderne mytisk landskab. Således er de to sangerinder som skabt til DR Koncerthusets Studie 3, der med sit særegne stilistiske udtryk inviterer publikum indenfor i et unikt og moderne rum af smuk støj på et sort/hvidt lærred.