x

Vinterjazz 2015: Flux

D. 07.02.2015 Kl. 20:00

Når vinteren raser tager FLUX på tur med nyt materiale til orkestrets anden udgivelse. FLUX tager udgangspunkt i Thomas A. Jakobsens musik, hvor det melodiske blandes med en smag af noget ukendt, som udfordrer publikums sanser. Former og farver er flydende og det melodiske rum inviterer til indlevelse i et velkrydret lydbillede, hvor både klarinet, sax og basklarinet spiller en central rolle i en ellers traditionelt udformet jazzkvintet.

Udover Jakobsen bag trommerne består FLUX af pianisten Søren Møller, der i 10 år har boet i New York og bevæget sig på den internationale scene med mange af jazzens kendte navne. På bas er det Kenneth Dahl Knudsen, som lever af at spille over alt i Europa. Ole Visby er en alsidig musiker, der med både saxofon og klarinetter er med til at skabe orkestrets mangefarvede lydpalet. På guitar er det Michael Møller Porsborg, der mestrer både det melodiske og aggressive spil, gerne med rig brug af effekter.

Når FLUX spiller live skabes et univers, der på filmisk vis veksler mellem struktur og frihed i forskellige farver og udtryk, hvilket ofte resulterer i længerevarende musikalske forløb. Derfor giver orkestrets medlemmer også gerne musikken et par ord med på vejen, hvilket bl.a. kan gøres ved en dialogbaseret introduktion til musikken.

Lidt om FLUX’s første udgivelse ”Relationships”

I 2012 udgav FLUX albummet Relationships om hvilket det velrenomerede All About Jazz skrev: "Jakobsen's well-crafted compositions have a strong melodic approach but with enough suggestive segments that invite the Flux members to expand and to draw these compositions to more open, poetic ends…….. A promising debut."

Nordjyske's Bent Stenbakken skrev: "Her bliver budt på nykomponeret melodisk materiale, og skønt der også er plads til improvisation, er numrene mere fast strukturerede. Her er temaer og genkendelighed, og på den måde er Flux en mere umiddelbart tilgængelig plade. Og der bliver spillet nydeligt af hele holdet. Nyd eksempelvis den vedmodige nysnesknitrende stemning i nummeret "Sunday Morning in Late Winter".

Line up:
Thomas Albæk Jakobsen, trommer og kompositioner
Ole Visby, sax, klarinet og basklarinet
Michael Møller Porsborg, guitar
Søren Møller, piano
Kenneth Dahl Knudsen, bas