x

Vinterjazz 2015: Obara/Tuznik Danish Quartet

D. 16.02.2015 Kl. 20:00

Disse fire, stærke personligheder med helt unikke kunstneriske stemmer, de er en kæmpe oplevelse på jazzscenen. Obara/Tuznik Danish Quartet er et nyt projekt, der byder polske og danske internationalt anerkendte musikere, som er bragt sammen for at udføre original musik. Sammen arbejder de på det højeste niveau med musikalske øjeblikke af nutiden.

Bandet arbejder på grænsen af fri wave og konventionel lyd af jazzquartet blandet med elementer af skandinavisk og polsk folkemusik, der refererer til den lyd Komeda og Stanko startede i 60'erne.

lineup:

Maciej Obara - altsax
''Obara var intet mindre end en åbenbaring; en altoiost der ikke er bange for at prøve noget nyt, men hele tiden lytter til musikken omkring sig for at finde den fælles forståelse "- John Kelman, Allaboutjazz

Artur Tuznik - klaver
"Tuznik fremstår som en usædvanlig begavet improvisator, der opbygger sine soloer med intelligens og beherskelse af motivisk udvikling ved hjælp af tension-and-release, der minder om Herbie Hancock ..." -Bjarne Søltoft, JazzSpecial

Nils Bo Davidsen - bas
Nils Bo Davidsen har optrådt på både akustisk og elektrisk Rickenbacker bas på danske og internationale jazzscener i mere end 20 år nu. Han er en af de mest eftertragtede bassister på den skandinaviske scene for improviseret musik. Man finder Nils på mere end 40 albums.

Jakob Høyer - trommer
Jakob Høyer er en ofthebussiestdrummers i Danmark. Han er ved at være meget vellykket inden for både jazz og rock musik (Han har blandt andet spillet med The Raveonettes og Trentemøller).
Han har også spillet og indspillet med George Garzone i mere end 14 år i forskellige grupper og konstellationer.