x

The Music of Ornette Coleman & Prime Time Feat. Jamaaladeen Tacuma M.fl. (Us/dk)
JAZZHOUSE
D. 12.02.2015 Kl. 20:00

Ornette Colemans banebrydende Prime Time hyldet af et særligt drømmehold sammensat af Kresten Osgood og med originale Prime Time-medlem Jamaaladeen Tacuma på bas.

I 1976 skabte avantgarde-pioneren Ornette Coleman den gruppe, som skulle løfte hans progressive, musikalske vision ind i jazzfusion. Den blev døbt Prime Time og var én af de sjældne fusionsgrupper, der havde en fri, kontrapunktisk tilgang til improvisation, og derfor havde bandet meget mere til fælles med barokken og den europæiske musiktradition end den amerikanske fusion i 70'erne.

 

Det ekstraordinære band bestod som oftest af to guitarer, to bassister, to trommeslagere og Ornette Coleman selv på altsax og var en ledende gruppe i New Yorks bevægelse væk fra 70'ernes kedelige 'fuzak'. Freejazz-saxofonisten Ornette Coleman (f. 1930) begyndte sin karriere i 1950'erne, hvor han var ophavsmand til "The Shape of Jazz to Come" i 1959 og the harmolodic method. Colemans tilgang til fri improvisation - og specielt opløsningen af de traditionelle opsætning/instrumentering i freejazzen - havde en enorm effekt på hans samtid. Ikke bare i jazzens verden, men også på den tidlige progressive rock og bands som King Crimson, Henry Cow, Soft Machine og Gentle Giant. Medlemmerne fra Prime Time skulle også senere blive pionerer i deres egne grupper, hvorfra de bevægede sig længere ud i den nye jazz-rock-bølge; Vernon Reid, Ronald Shannon Jackson og Jamaaladeen Tacuma, hvoraf sidstnævnte nu kan opleves med en håndplukket gruppe af danske musikere i den særlige Vinterjazz-koncert med et line-up sammensat af Kresten Osgood.

 

Osgood udtaler om samarbejdet:

"Jeg er blevet bedt om at samle en gruppe, der kan spille Ornette Colemans fantastiske Prime Time-numre til en koncert på Jazzhouse featuring the legedary genius of harmolodic bass playing Jamaaladeen Tacuma. Det her er mit drømmeband. Det har samme instrumentering som Prime Time, bortset fra at vi i stedet for Ornette har to horn: trombone og altsax. Sættet kommer til at bestå af ca. 10 Prime Time-numre, og måske et enkelt af mine egne tribute-numre til Tacuma."

 

Line-up følger.