x

Vikings on Tour
Posten
D. 28.02.2015 Kl. 20:00

Der er lagt op til en stor fælles fest, når konceptet ”vikings on tour” på én aften samler folk fra så vidt forskellige miljøer som rollespil, goth/metal, folkemusik, vikinge- og middelaldermiljø.

Vikings on tour har samlet 4 vidt forskellige grupper, som fra hver sin indgangsvinkel giver deres bud på en moderne fortolkning af musik i vikingernes fodspor. Grupperne arbejder alle med vores urnordiske rødder, men der er dog på ingen måde tale om museumsmusik: det er meningen at aftenen kommer til at bestå af fire forskellige fester.

Asynje varmer op med en sofistikeret fortolkning af urnordisk folkemusik med elektroniske klange og beats og en scene fyldt med autentiske etniske gamle vikingeinstrumenter.
Krauka kommer med deres karismatiske forsanger islænding Gudjon Rudolf, som med sin imponerende kæmpe stemme/røst synger islandske sagaer ud med en autencitet så fjeldene skælver. På et sprog der er så urnordisk som det bliver.
Huldre giver med deres melodiske folk metal en energiladet afslutning på aftenen i selskab med væsener fra Nordens overtro og underverden."
De tre grupper bindes sammen med indslag akustisk middelalder dansemusik v. gruppen Virelai sørger for en fest i øjenhøjde hvor publikum inddrages i gamle nordiske ballader og kædedanse.

Aftenen sluttes af med et lille sæt, hvor alle går på scenen sammen i et stort nordisk all-stars viking orkester i et brag af en fest. Lad mjødhornene skumme...

Asynje - urnordisk folk-tronica
virelai - akustisk middelalder danse musik
huldre - folk-metal
krauka - vikinge power-kitsch folk, med stor autentisk nordisk stemme