x
Joshua Radin

Joshua Radin
Vega
D. 26.04.2015 Kl. 20:00

Amerikanske Joshua Radin gæster VEGA med sine stærkt personlige kærlighedssange.
Søndag den 26. april indtager Joshua Radin Lille VEGA med et nyt album fuld af indsigtsfulde og vedkommende fortællinger om forelskelse og kærlighed.

Joshua Radins seneste album, Onward and Sideways, blev skrevet liggende på siden i en seng i Stockholm, hvor den amerikanske singer/songwriter oprindeligt havde indfundet sig for at samle energi og inspiration og for at genfinde skriveglæden. Under arbejdet med at genfinde kreativiteten, indså Radin pludseligt, at han var i gang med at skrive hans stærkeste materiale til dato, og albummets titel gav da sig selv.

En kompliceret forelskelse
Den selvsamme seng er afbilledet på pladens omslag, men vejen til Radins pludselige og stærke gensyn med den kreative proces er en historie om mange andre ting end blot en seng i Stockholm. Pladen er en historie om at blive overrumplet af forelskelse - med alt hvad der følger med af forventninger, glæde og tvivl.

Joshua Radin var rejst til Sverige for at tage en pause fra musikken og var få måneder inden begyndt at date en kvinde, som han havde mødt seks år tidligere. I 5 år havde de været bedste venner, men nu var Joshua rejst fra hans hjem i Los Angeles til Stockholm, hvor kvinden boede, med håbet om at kunne starte et rigtigt forhold - trods hendes skepsis og bekymring for at indlede et langdistanceforhold. Albummet er, ifølge Radin selv, hans måde at overbevise denne kvinde om at forelske sig i ham.

Kendt fra TV og film
Onward and Sideways er Radins sjette studiealbum, hvor b.la. trommeslageren Matt Chamberlain (Elvis Costello, Willie Nelson), keyboardspilleren Patrick Warren (Bob Dylan, David Bowie, Emmylou Harris) samt producer og guitarrist Tony Berg (The Replacements) medvirker. Joshua Radins musik har været brugt flittigt i successerien Scrubs, ligesom han har optrædt i The Tonight Show, Conan og til Ellen DeGeneres bryllup på baggrund af hendes eget personlige ønske. Joshua Radin har leveret musikken til mere en 150 film, serier og reklamer samtidig med, at han har solgt hundredetusindevis af plader i hele verden.

Det er altså både en værdsat musiker og personlighed, der den 26. april gæster Lille VEGA.