x

Waxahatchee (Us)
BETA
D. 04.06.2015 Kl. 21:00

Bag kunstnernavnet Waxahatchee gemmer sig Katie Crutchfield. Den unge sangerinde og sangskriver er født og opvokset i Alabama, og hun trækker på den personlige og introverte stil fra navne som Elliott Smith og Cat Power.

Intet er altså fryd og gammen i Waxahatchees univers, hvor teksterne cirkulerer omkring mislykkede forhold, som man første gang kunne høre det på hendes uafhængeige debut, 'American Weekend' i januar 2012.

En bruger på RateYourMusic.com kaldte meget passende albummet for sin "i dag er noget lort og jeg hader alt"-plade, hvilket meget godt indkapsler Crutchfields rørende og dybt personlige tilgang til musikken.

Tidligere stod Crutchfield i front for bandet P.S. Eliot, der nåede at udgive to fuldlængdeplader, og på 2013's Waxahatchee-opfølger, 'Cerulean Salt', blev hun da også bakket op af de to Swearin'-musikkere, Kyle Gillbride og Keith Spencer.

Det banede vejen for en tungere instrumenteret og mere støjende lyd, men uden at give afkald på de hjerteskærende musikalske fortællinger, der fra dag ét har været Waxahatchees varemærke.

Crutchfield er blandt andre blevet sammenlignet med Sharon van Etten, der netop har gæstet Danmark, men Waxahatchees optræden på BETA markerer amerikanerens første besøg i Danmark, og det anbefales at sikre sig billet i god tid.