x

July Talk (Can)
BETA
D. 08.04.2015 Kl. 21:00

Alle ved hvem canadiske musikstjerner som Arcade Fire og Neil Young er. Og Justin Bieber og Nickelback. Men langt færre kender til det nyopstartede Toronto-band, July Talk, der lige nu arbejder hårdt på at få hul igennem til omverdenen.

Forsanger Peter Dreimanis var på vej hjem fra en Europa-turné i 2012. Han sad på en stille pub, hvor han sendte sin slidte akustiske guitar rundt til de andre bargæster, og da den nåede Leah Fay, vidst han, at han havde fundet sit match.

De to begyndte straks at arbejde sammen, og rekrutterede tre lokale musikere, som nu har været med til at forme July Talks unikke lyd, der er blevet kaldt en opdatering af The White Stripes garagerock og 50'ernes rock'n'roll-dyder.

Kvintettens selvbetitlede debutalbum udkom i oktober 2013, og især Dreimanis' blev fremhævet som en ny Tom Waits på grund af hans rå vokal, mens Fays røst er blevet sammenlignet med Amy Millan fra Stars og Broken Social Scene.

July Talk er allerede berygtet for deres hæsblæsende koncerter, hvor Dreimanis og Fay synger duet i front for den tungt rockende backingtrio, og det går sjældent stille for sig.

Denne aften på BETA bliver bandets allerførste optræden på dansk der altså mulighed for at opleve et af Canadas mest interessante nye håb.