x

Hudna (DK)

D. 28.03.2015 Kl. 22:00

Den århusianske trio Hudna spiller tyrkisk folkemusik blandet med inspirationer fra Balkan, Mellemøsten og vestlig rock. Medlemmerne har baggrunde i tre forskellige kulturer - tyrkisk, israelsk og dansk - og ved at åbne op for et fælles musikalsk univers viser bandet, hvor inspirerende det kan være at mødes på tværs af religioner og kulturer.

I centrum for Hudna finder man Orhan Özgur Turan på den tyrkiske folkemusiks unikke strengeinstrument bağlama samt tyrkisk vokal. Med sig har han perkussionisten Yossi Karutchi og Søren Bigum på guitar og dobro. De tre musikere startede bandet med et ønske om at forene deres forskellige musikalske baggrunde og har herudfra udviklet deres eget originale bud på kontemporær folkemusik.

Hudnas selvbetitlede debutalbum udkom sidste år og har fået mange rosende ord med på vejen. Blandt andet blev albummet tildelt topkarakter i en af Tyrkiets største aviser, Hürriyet. Derudover vandt gruppen prisen for "Årets World Track" ved Danish Music Awards World i både 2013 og 2014.

Lyt til musikken: https://www.youtube.com/watch?v=oVrA_qDq-2I

Døre kl. 21 / koncertstart kl. 22.
Billetter i forsalg: 80 kr. inkl. gebyr: http://www.billetboxen.dk/event.php?cat&id=1992
Pris i døren 80 kr. / for studerende 60 kr.