x

Shantel DJ Session (GER) + 100% Max Akwaaba (DK)

D. 28.02.2015 Kl. 22:00

Har man blot flygtigt kendtskab til balkan-bølgen, der i løbet af de sidste 10 år er skyllet ind over landets spillesteder og natklubber, vækker navnet Shantel efter al sandsynlighed genklang. Tyskeren, med det borgerlige navn Stefan Hantel, er bannerfører inden for hybriden af fængende balkanbrass-temaer og knivskarpe elektroniske klubrytmer, og kæmpehits som "Disko Partizani", "Disko Boy" og "Bucovina" har gået deres sejrsgang over hele Europa. Som del af sin DJ-solotour Viva Diaspora vender han nu tilbage til Global.

Med sit liveband Bucovina Club Orkestar har Shantel tidligere leveret vilde sveddryppende koncerter, der har hensat både Roskilde Festival, Vega og Global i ekstatisk dans. Det var dog som DJ, at han oprindeligt fik sit gennembrud i hjembyen Frankfurt i 90’erne, og sideløbende med livekoncerterne har han hele vejen igennem holdt fast i dette udgangspunkt. Forvent et eklektisk mix der spænder over alt fra rockabilly til disco - og selvfølgelig også byder på de velkendte balkanhits!

Lyt til Shantel: https://www.youtube.com/watch?v=gViaOYgV8yI

Inden Shantel går på scenen kan man opleve bandet 100% Max Akwaaba, der spiller energisk afrikansk-inspireret festmusik - med tyske tekster! Selv kalder de stilen "afrikansk vikingejazz" og musikken bærer referencer til både Fela Kuti, Captain Beefheart og Talking Heads. Det seks mand store band tæller medlemmer fra Analogik og det nu opløste reggaeband BliGlad, og i centrum for det hele står den dansende, syngende og bongospillende Max Buthke, også kendt som Bo Marley.

Lyt til 100% Max Akwaaba: https://www.youtube.com/watch?v=mxPig3T8gcA

Døre kl. 21 / Koncert kl. 22
Billetter i forsalg: 100 kr. inkl. gebyr.
Pris i døren: 100 kr. / Studerende: 80 kr.