x

Api Pipo feat. Kurt Rosenwinkel (INT)

D. 06.03.2015 Kl. 22:00

Bandet Api Pipo byder på en opløftende blanding af vestafrikansk storbypop og moderne jazz. I front for det ni mand store orkester finder man guitaristen og sangeren Alain Apaloo, der kommer fra det vestafrikanske land Togo men siden 1999 har haft København som base for sin karriere. Med den banebrydende amerikanske jazzguitarist Kurt Rosenwinkel som "special guest" vil Api Pipo denne aften præsentere sange fra deres nye album Nunya, der udkommer i februar.

Alain Apaloo forbindes ofte med bluesmusikken og spillestedet Mojo, men hans talent rækker langt ud over dette, hvilket Api Pipo er et lysende eksempel på. Bandet forener afrikanske grooves med avancerede harmonier og sangbare melodier med afsæt i et repertoire, der tæller Apaloos egne kompositioner såvel som fortolkninger af traditionelle sange fra Togo. Udover at være en fremragende solist og sanger har orkesterlederen også en vidunderlig fornemmelse for det kollektive, som gør Api Pipo til en organisk medrivende enhed, hvor spilleglæden er til at tage og føle på. Bandets debutalbum Floodgate fra 2009 vandt blandt andet prisen som "Årets World Album" ved Danish Music Awards.

Apaloo indledte sin karriere i en ung alder og spillede allerede som teenager med i en række populære orkestre i Togos hovedstad Lomé. Senere hen flyttede han til nabolandet Ghana, hvor han fandt sammen med afropop-stjernen Kojo Antwi, med hvem han turnerede i både Europa, Afrika og USA. I 1999 slog Apaloo sig ned i København for at studere på rytmekonservatoriet og blev hurtigt et velkendt navn på byens musikscene. Hans ry er ligeledes nået langt ud over landets grænser, hvilket lagde grunden for samarbejdet med Kurt Rosenwinkel, der både medvirker på Floodgate og det nye album Nunya.

Lyt til musikken: https://www.youtube.com/watch?v=dCHci2Ge9iw

Døre kl. 21 / koncertstart kl. 22.
Billetter i forsalg: 80 kr. inkl. gebyr.
Pris i døren 80 kr. / for studerende 60 kr.