x

Kultur Shock (US)

D. 13.03.2015 Kl. 22:00

Kultur Shock fra Seattle byder på en eksplosiv cocktail af folkemusikken fra Balkan, punk og metal. Med mere end 800 koncerter bag sig har de optrådt på alt fra de mindste rockklubber til store toneangivende festivaler og gennem årene opbygget en solid international fanskare. Bandets niende album "IX" udkom i efteråret og understreger at energiniveauet bestemt ikke er blevet mindre med årene.

Kultur Shock blev dannet helt tilbage i 1996 af sangeren Gino Yevdjevich, en tidligere jugoslavisk popstjerne, der flyttede til Seattle efter borgerkrigen i Bosnien. Med Yevdjevichs kraftfulde sangstemme som det bærende element bevæger de seks medlemmer sig gennem Black Sabbath-inspirerede riffs, skæve taktarter, syngende violintemaer og oldschool punkrock. Bandet er ofte blevet sammenlignet med turne-kammeraterne Gogol Bordello og deres berømte fans i System of a Down, men har i sidste ende deres helt egen lyd.

Udover at være et af deres stærkeste albums, er "IX" også Kultur Shocks mest politiske til dato. Ifølge bandet selv repræsenterer punken deres vilje til at kæmpe for det, de tror på, Balkan-melodierne er folkets stemme, mens metal er midlet til at rase mod systemet. Pladen er produceret af Seattle-legenden Jack Endino, der tidligere har arbejdet med navne som Nirvana og Soundgarden.

Blandt Kultur Shocks fans finder man også den tidligere Nirvana-bassist Krist Novoselic og Dead Kennedys sanger Jello Biafra. Sidstnævnte har blandt andet udtalt at "Kultur Shock is what punk rock should sound like."

Lyt til musikken: https://www.youtube.com/watch?v=3exuv-0Hdm4

DJ Mescal vender plader før og efter koncerten.

Døre kl. 21 / Koncert kl. 22.
Billetter i forsalg: 100 kr. (inkl. gebyr.): http://www.billetboxen.dk/event.php?cat=&id=2011
Pris i døren 100 kr. / Studerende 80 kr.