x

Fatma Zidan (EGY/DK)

D. 14.03.2015 Kl. 22:00

Sangerinden Fatma Zidan er kendt som en af de ypperste formidlere af arabisk musik herhjemme. Hun har udgivet en række roste albums, der spænder fra pop til klassisk mellemøstlig musik, og to gange vundet en Danish World Music Award. I 2013-14 spillede Fatma Zidan og hendes band mere end 50 koncerter i Danmark, Sverige og Canada, heriblandt en optræden i Den Sorte Diamant i København, der af Gaffa blev kaldt "forrygende" og tildelt fem stjerner.

Fatma Zidan er oprindeligt uddannet klassisk harpenist fra konservatoriet i den egyptiske by Giza, men valgte for 10 år siden at lægge harpen på hylden til fordel for en international sangkarriere.

Inden hun begyndte at udgive plader i eget navn, var Zidan en efterspurgt korsanger i Egypten. Blandt andet var hun en fast del af Kairos operakor gennem syv år og samarbejdede ligeledes med flere af landets større popstjerner. Som studiemusiker hos det anerkendte egyptiske pladeselskab AMAR har hun derudover medvirket på flere hundrede sange og er herigennem en kendt stemme i hele Mellemøsten.

Fatma Zidans musik har dybe rødder i den egyptiske tradition, og repertoiret tæller både egne sange og klassikere af den legendariske sangerinde Oum Kalthoum. Med sig har hun fem fremragende musikere, heriblandt Bilal Irshed på oud og orkesterleder Lars Bo Kujahn på qanun og darbuka.

Lyt til musikken: https://www.youtube.com/watch?v=_6GTLZr0iAM

Døre kl. 21 / koncertstart kl. 22.
Billetter i forsalg: 100 kr. inkl. gebyr.
Pris i døren 100 kr. / for studerende 80 kr.