x

Maâlem Saïd Oughassal (MAR) - AFLYST

D. 21.03.1995 Kl. 22:00

Det er en af den marokkanske metropol Casablancas ledende gnaoua-mestre, som første gang besøger Danmark på en turné i marts. Saïd Oughassal er mester - deraf titlen Maâlem - og kan derfor arbejde spirituelt med musik i de berømte Lila'er.

I et intenst renselsesritual påkaldes de syv ånder i krydsfeltet mellem hans smukke stemme, det intense spil på strengeinstrumentet guimbri og synkoperne fra de specielle jernkastagnetter, som stiger og falder som monsunregn på et bliktag. Det er en smuk, medrivende og dybt spirituel oplevelse, der fremmaner sufi-kulturens mystiske stemninger.

Normalt er en Lila en længere affære, som ofte kan strække sig over to til tre dage. Sådan bliver det trods alt ikke, når Maâlem Saïd Oughassal og hans fem dansere, sangere og percussionister besøger Global. Men vi får en kraftig smag af Lila’ens form og styrke: Fra trommedansen hvor akrobatiske dansere hvirvler som snurretoppe til den dybe bluesagtige sang, der minder os om, at gnaoua-folket kom som slaver med Saharas karavaner.

Lyt til musikken: https://www.youtube.com/watch?v=B1lC0E-Rdkw

Døre kl. 21 / koncertstart kl. 22.
Billetter i forsalg: 100 kr. inkl. gebyr.
Pris i døren 100 kr. / for studerende 80 kr.