x

Alex Puddu Soul Tiger Feat. Joe Bataan
Loppen, Christiania
D. 07.03.2015 Kl. 21:00

Musiker, komponist og multiinstrumentalist Alex Puddu er snart aktuel med et nyt funky og soul-inspireret album fra projektet Alex Puddu Soul Tiger på det italienske jazz/soul label Schema Records.
Alex har været i USA for at samarbejde med latin/soul og boogaloo New York-legenden Joe Bataan, som synger på tre af albummets sange. For første gang optræder Alex Puddu Soul Tiger med bandet i Danmark sammen med Joe Bataan. Bandet består af Alex Puddu selv på el. guitar og kor, Massimo Fiorentino på el. piano, orgel og synth, Gavino Congiatta på bas, Heidi Luke Petersen på trommer, Jesper Løvdal på fløjte og saxofon, Morten Grønvad på percussion, congas og vibrafon, Yvonne Bataan på tamburin og kor - samt Joe Bataan på vokal.
Joe Bataan er inspireret af både latin bogaloo og African American doo-woop. Han blev signet af pladeselskabet Fania og udgav i 1967 albummet 'Gypsy Woman', som bl.a. efterfulgte hans gold-selling album 'Riot!'. Bataan har komponeret klassikere som “Young, Gifted, and Brown”, “Subway Joe”, “Johnny”, “The Prayer”, “What Good is a Castle”, “Ordinary Guy (Afro Filippino)” og har indspillet super funky coverversioner af bl.a. Gil-Scott Herons ”The Bottle”, ”Latin Strut” af Deodato og en speedy latin-version af ”Shaft”.
Bataan var med til at stifte pladeselskabet Salsoul, hvorpå han har udgivet tre album og flere singler, bl.a. "Rap-O Clap-O" fra 1979, som blev et tidligt hiphop-hit.
Alex Puddu Soul Tiger album ” Soul Tiger” featuring Joe Bataan er ude i marts, så kom og få en smagsprøve på Loppen 7. marts!