x

Corrosion Of Conformity (Us)
BETA
D. 21.03.2015 Kl. 22:00

Der er gjort klar til det største scoop i BETAs historie, når Corrosion of Conformity lægger vejen forbi. Og dét i den klassiske 'Deliverance'-line-up fra 90'erne med Down-guitarist Pepper Keenan på vokal.

Trioen fra Raleigh i North Carolina var et af de tidlige hardcore-bands i 1984 med 'Eye for an Eye' og året efter crossover-pladen 'Animosity', men i starten af 90'erne lagde gruppen stilen om på 1991's metalliske 'Blind' med en ny bassist, en ekstra guitarist og en ny sanger.

Corrosion of Conformitys lille storhedstid kom i midt-90'erne, efter at bassist Mike Dean var tilbage, mens den ekstra guitarist Pepper Keenan havde overtaget vokalerne. I 1994 udgav kvartetten 'Deliverance', der bød på Black Sabbath'sk stonerrock.

To år senere kom den naturlige opfølger, 'Wiseblood', med ekstra Hendrix-inspiration. I de år havde Corrosion of Conformity et par MTV-hits og turnerede desuden med giganter som Metallica og Megadeth, mens selveste James Hetfield sang på en af 'Wiseblood'-sangene.

Ved indgangen til det nye årtusinde begyndte C.O.C. at falde fra hinanden. De nåede kun at udsende 'America's Volume Dealer' i år 2000, inden Pepper Keenan kort efter atter vendte sit fokus mod supergruppen Down, mens trommeslager Reed Mullin quittede.

'In the Arms of God' blev således indspillet med den lokale New Orleans-trommeslager Stanton Moore, og senest er C.O.C. i Keenans fravær vendt tilbage til 80'ernes hardcore dage som trio og har sågar udgivet to plader, 'Corrosion of Conformity' (2012) og sidste års 'IX'.

Men nu har Keenan altså for en stund nedprioriteret Down en smule for at genoplive de godt 20 år gamle 'Deliverance'-dage med sine tre gamle venner. Det er første gang siden 2001, at de fire turnerer sammen i denne besætning, og det er første gang siden 2006, at Keenan turnerer med Corrosion of Conformity.

BETA har sikret sig en eksklusiv dato med bandet, og booker Mikkel Wad Larsen lægger ikke skjul på, at det er hans måske vigtigste bookning:

"Denne booking er en total drøm for mig. Jeg har fulgt C.O.C. siden jeg var en stor dreng, og det er ikke nogen hemmlighed at de er en kæmpe inspiration for mig. At få lov ti at lave C.O.C. i 90'er-besætningen på BETA er så vildt for mig, og det er et af de største scoop, vi har haft i BETAs historie".