x
Rust 25 År: Mikael Simpson - Mikael Simpson

Rust 25 År: Mikael Simpson - Mikael Simpson
Rust
D. 19.03.2015 Kl. 21:00

I anledningen af Rust' 25 års fødselsdag er vi stolte af at præsenterer Mikael Simpson.

"Ingen andre lyder sådan. Det må være det største kompliment, en musiker kan få. Og den fortjener Mikael Simpson, som på en række udspil har fremmanet en elektronisk influeret klangverden, hvor blånede lys, soveværelsesfølsomhed og på én gang poetisk og ramsaltet poesi foldes ind i depressive fornemmelser". Sådan beskriver Berlingske danske musiker og sangskriver Mikael Simpson.

Igennem sin karriere, er Mikael Simpson gået sine egne musikalske veje og har udviklet en unik og dragende lyd, som favner bredt, og gang på gang bidraget den danske sangskat.

I 90'erne var Mikael Simpson en del af gruppen Lukus, hvor han havde selskab af sangerinden Lise Westzynthius og designeren Henrik Vibskov. Simpson gik derefter solo med den roste dansksprogede debut "Os 2 + Lidt Ro 2002", der blandt andet blev kaldt "et af de mest udfordrende og grænsesøgende danske albums i nyere tid". I 2004 landede gennembrudsalbummet "De 10 skud", og det blev fuldt op i 2006 med "Stille Og Uroligt", der blev en stor kunstnerisk og kommerciel succes, og i kølvandet vandt Mikael Simpson blandt andet P3 prisen og en DMA som Årets sangskriver. 

De to følgende album "Slaar Skaar" og "Noget Laant noget Blaat" fik, som de foregående albums, også anmelderne op ad stolene bevæbnet med stjerner. Simpson samlede i 2012 karriere so far på opsamlingen "Kompilation 2002-2012" og kunne fejre 10 års jubilæum. Seneste udspil fra Mikael Simpson er albummet "Overspring", der, i Beyonce stil, uden varsel kom på gaden i januar sidste år.

Live er Mikael Simpson en særdeles habil entertainer og perfomer der, sammen med sit stærke band, giver det musikalske blåsyn fra pladerne et skud udadvendthed, der gør enhver Mikael Simpson-koncert til en særlig oplevelse.

Rust fylder 25 år. En milepæl er nået. En stærk fortælling om et standhaftigt hus har foldet sig ud og ny historie bliver skrevet. I den anledning bliver huset hyldet hele året og fejret med en koncertrække og tilbagevendende klubber, som Rust gerne vil dele med jer; Byens bedste publikum.