x
Purity Ring

Purity Ring
Vega
D. 19.04.2015 Kl. 20:00

PURITY RING

ROST CANADISK ELECTROPOP-DUO DEBUTERER PÅ DANSK GRUND

Mand/kvinde-duoen, Purity Ring, skabte sig hurtigt en plads på den elektroniske popscene, da de i sommeren 2012 debuterede med albummet ‘Shrines’. Pladen modtog karakteren 8.4 ud af 10 og fik stemplet “Best New Music” af det toneangivende amerikanske magasin, Pitchfork.

Også herhjemme gav Soundvenue 5 ud af 6 stjerner og skrev, “hvis The Knife lavede r’n'b, ville det lyde præcis sådan her”, og at “Purity Rings dryppende syre-synthpop-’r'n’b-fusion fremprovokerer genrefordrejende betegnelser som witchpop eller haunt-hiphop”.

Det er med andre ord et helt specielt udtryk, synthesizer/beatmager Corin Roddick og sangerinde Megan James fremtryller som tvekønnet duo i forlængelse af Cults og Beach House. Især sidstnævnte er svære at komme udenom, når snakken falder på Purity Rings sensuelle sommertoner.

Selvom debuten er mere end to år gammel, har de to dog endnu ikke givet koncert i Danmark, men det laves der nu om på i forbindelse med deres andet udspil, ‘Another Eternity’, der udkommer den 2. marts via det legendariske britiske pladeselskab, 4AD.

Halvanden måned senere er Purity Ring nemlig på Europa-turné, der tæller en dato i københavnske Lille VEGA, hvor man kan opleve dét, som danske Undertoner har kaldt “fængende pop, der på én gang giver dig gåsehud og lyst til at danse, til sveden springer”.