x

Stanley Samuelsen & Jens Jefsen
Musikhuset Aarhus
D. 02.04.2015 Kl. 13:00

En varm og dejlig oplevelse.
STANLEY Samuelsen er kendt for at berøre publikum med inderlige sange og sit eminente guitarspil. Han forstår at udnytte en guitars mange muligheder. Repertoiret er varieret og strækker sig over forskellige genrer.
Stanley er musikalsk inspireret af især The Beatles, David Crosby, Stephen Stills & Graham Nash, James Taylor, John Renbourn, Paul Simon m.fl. og han har udgivet en EP med sange af George Harrison, sammen med sin datter Astrid Samuelsen.
Stanley er fra Fuglefjord på Færøerne, hvor han allerede som helt ung slog sit navn fast som en meget populær guitarist og sanger i et af landets pigtrådsorkestre.
Har boet mere end 40 år i Danmark, samarbejder med dygtige musikere fra Færøerne, Danmark, Italien og USA og spiller koncerter verden over.
Har udgivet seks albums i eget navn og flere med duo, trio og band. Er hædret med en fornem færøsk kulturpris, med dansk LO’s kulturpris og har været nomineret til flere Awards på Færøerne og i Danmark.
I 2014 havde Stanley 50 års jubilæum som scenemusiker og udgav The Stanley Samuelsen Songbook med tekster, noder og becifringer til alle egne sange hidtil udgivet.
Jens Jefsen, hører til eliten af danske jazzbassister og har vundet anerkendelse for sit lyriske og lydhøre spil, som er bredt funderet i en personlig stil, der altid tager godt vare om musikken. - Jefsen akkompagnerede gennem 70-80erne mange prominente amerikanske jazzsolister som fx Dexter Gordon, Clark Terry og Ben Webster. Har spillet med toneangivende danske grupper og big bands, udgivet 8 solo-albums og er i dag aktiv med bl.a. Povl Dissing og Benny Andersen.
Både Stanley og Jefsen fejrede 50 års jubilæum i 2014, så det er to erfarne herrer der tager vare på publikum og bringer dem på en følsom og imponerende musikalsk rejse.
”Stanley er en guitarist, sanger og sangskriver ud over det sædvanlige. Stanley laver forskellige tunings på sit instrument , og derfor bevæger han sig også i sit helt eget og unikke harmoni- og klangunivers. Der dukker altid noget uventet og anderledes op når jeg arbejder med Stanley, og det er jo en stor gave". Stig Kreutzfeldt.
"Stanley har en klang- og en følelse i sin sang der gør at jeg lytter. Det er både følsomt og smukt og jeg får lyst til at høre mere. Samtidig synes jeg at der i det færøske sprog er en smuk stemning og poesi. Det er dog først og fremmest Stanleys indføling der gør indtryk på mig". Jens Jefsen

Varighed: 1 time

Arrangør: Musikhuset Aarhus