x
Niels Skousen M/band

Niels Skousen M/band
Dexter
D. 09.10.2015 Kl. 20:00

Niels Skousen er én af de allerstørste sangskrivere og performere på den danske scene og han formår på samme tid at være både distingveret og uhøjtidelig.

Han er forfatteren til slagsange som 'Herfra hvor vi står' og '68'. Og nu er Skousen klar med et nyt album d. 3. november 2014.

Samtidig introducerer Niels Skousen sit nye band til den kommende turne. Bandet er:

Kristoffer Munck Mortensen, guitar, sang. (Mellemblond).

Anders Mathiasen, guitar. (Murder).

Mads Brinck Nielsen, guitar, bas, keyboards. (4 guys from the future)

Bjørn Heebøll, trommer (Slaraffenland).

Tilbage i 2002 formåede Niels Skousen at gøre noget, som de færreste populærkunstnere på tærsklen til de 60 lykkes med: Han gjorde et comeback med udgivelsen ”Dobbeltsyn” af en sådan karat, at både de, der havde fulgt ham siden karrierens begyndelse og de, der ikke engang var født, da den startede, måtte overgive sig. For den nu 68-årige poet er ikke bare skarp og lun på samme tid og naturligt appellerende til datidens hippier, bosat i et parcelhus i forstaden. Han er også forbilledlig og ”cool” blandt stenbroens unge, der læser Soundvenue og drikker kaffe på Istedgade.

Skousen blev nomineret til ikke mindre end 8 musikpriser for ”Dobbeltsyn" - Et bemærkelsesværdigt comeback fra manden bag én af de ultimative hippie-sange, slagsangen for en hel generation og rockmilepælen "Herfra hvor vi står" fra 1971. (I 1971 begyndte Skousens karriere, hvor han bl.a. sammen med vennerne Klaus Rifbjerg og Peter Ingemann, var fremtrædende skikkelser i ungdomsoprøret). Ved udgivelsen af ’Dobbeltsyn’ i 2002 oplevede Niels Skousen også det sjældne for en musikveteran, at gå direkte ind som nummer 4 på listen over de mest solgte danske albums – som et klart eksempel på, at hans fine sange også havde appel til nutidens lyttere.

I 2006 kaldte GAFFA bl.a. ’Daddy Longleg’ for årets smukkeste danske album.

På albummet ’Lyt til din coach’ som den 68-årige poet, sangskriver og skuespiller udgav i 2010, synger Niels Skousen: ”Der er noget jeg har overset, noget jeg har glemt. Hvordan kan man være så dum? Den lige vej til målet er krum”.

'Lyt til din coach' er fremragende produceret af labelbossen og musiker Nikolaj Nørlund (Pladeselskabet Auditorium), som også tidligere har ageret producer for den poetiske sangskriver.
Politiken skrev om ’Lyt til din coach’; ”Niels Skousen har begået et ualmindeligt cool album, som man bliver klog af”.

Albummet, som er hans tredje siden comebacket "Dobbeltsyn" fra 2002, blev beskrevet således i magasinet Soundvenue (*****): "Det tætteste moderne dansksproget folkrock har været på et mesterværk".

Samtidig har Skousen fået stor ros for sine turneer, som har budt på koncerter i hele landet med et band der garanterer for et tidsløst musikalsk udtryk præget af både rock og pop traditioner og en moderne nysgerrighed overfor de vigtige detaljer. senest dokumneteret på koncertfilmen '40 år i dansk rock' som udkom i november 2012.

Til koncerterne vil der blive spillet numre fra både Skousens "nye" karriere plus mesterværker fra Skousens enorme bagkatalog.

Bonus info:

Koncertfilmen ”Niels Skousen - 40 år i dansk rock”, DVD m/ to Cd’ere, release den 5/11 2012.
”Lyt til din coach”, 2010.
"Daddy Longleg", 2006. GAFFA skriver "årets smukkeste album".
I 2002 comeback med albummet "Dobbeltsyn", som GAFFA kårer til "Årets danske folk udgivelse". Albummet tildeles bl.a. også 3 Steppeulve.
Axel i DR tv-serien "Landsbyen" 1991 - 96.
Skousen og Ingemann album ”Herfra hvor vi står”, 1971.
Født 1944 i Leverkusen, Tyskland. Oprindeligt medicinstuderende.