x

Rune Funch
Dexter
D. 20.03.2015 Kl. 20:00

Rune Funch - Guitar, Komponist, Bandleder
Ned Ferm – Sax
Maria Faust – Klarinet
Mads Hyhne – Trombone
Adi Zakanovic - Klaver/keys
Anders (AC) Christensen – Bas
Matias Wolf Andreasen – Trommer


Der improviseres, skabes billeder i nuet - det får musikken til at leve.
Selv siger Rune Funch om projektet:
”Picture Music er blevet til i et grænseland imellem genrer og stilarter. Musikken er levende malerier, der giver forskellige oplevelser og stemningsindtryk. Man kan kalde den en del af den nyere sound i jazz. Eller måske mere passende droppe genre-betegnelser helt.”
Musikken er en fin blanding af jazz, country, elektronisk-, filmmusik og trad. jazz.
Guitaren er i centrum, favner og samler lyden.
Der er referencer fra Thelonious Monk til Damon Albarn, fra Bill Frisell til Radiohead, fra Elvis til ABBA, alle blandet sammen på ét stort lærred.


Rune Funch var med til at stifte Once Around The Park, han har spillet med Lars H.U.G., været signet hos Columbia Records i New York med bandet Warwick Avenue og meget, meget andet. De seneste år har han spillet med en lang række danske navne, live og i studiet, og har sideløbende komponeret og indspillet musik til dokumentarfilm og Tv-programmer blandt andet for DR.

Historien om Rune Funch:
Efter at have været room-mates på Berklee College of Music i USA i 1990 dannede Rune Funch og Jakob Dinesen gruppen "Once Around The Park". Gruppen blev hurtigt populær blandt unge i Danmark og var i starten af 90'erne husband på Copenhagen Jazzhouse. "Once Around The Park" udgav tre plader, vandt en DMA og høstede et hav af anmelderroser.
I 1993 blev Rune så ringet op af Lars H.U.G., dette bliver starten på et langt og godt samarbejde, samt pladen "Kiss and H.U.G. from a Happy Boy", der udkom i 1996, og kastede flere store hits af sig. I 1994 i en brandert bliver sangeren Jakob Illeborg og Rune enige om at lave verdens fedeste rockband. De to joines af Nikolaj Torp, Anders Christensen og Kristoffer Sonne, og drengene flytter til London. Bandet får navnet "Warwick Avenue" - syv år efter bandets fødsel skriver de kontrakt med Columbia Records i New York.
I 2006 går gruppen hver til sit. Rune flytter hjem til København og begynder som session-musiker på jazz-, pop- og rockscenen. Sammen med trommeslager Jeppe Gram danner han bandet "Grammofunch", som blandt andet vinder en DMA i 2009.
Rune Funch har siden turneret og indspillet med flere danske artister, derudover har han videreuddannet sig til filmkomponist og arbejder nu også med film og TV. Han har bandt andet stået for den musiske afdeling i "Riis forfra", "Verdens bedste kok", "Sådan er kærlighed" og "Sådan er det skøre sind" og er i øjeblikket ved at skrive musik til en ny spillefilm produceret af Nordisk Film.

I 2012 står det klart for Funch at de glade kollektive banddage er ovre.
Drømmen om at stå på egne ben med egne kompositioner kan ikke længere holdes nede.
Lysten til at lave instrumentalmusik er blevet vakt igen, og tiden er inde til at starte sit eget projekt.Den anerkendte amerikanske jazzguitarist Kurt Rosenwinkel har været med på en lytter på pladen Picture Music og skriver i sine liner notes:

”Rune has made a beautiful album. The sounds, the feelings, the vibe, the groove, the journey:
It’s captivating and deep and so listenable. (…)
A great work- beautiful!"

”Det er et filmisk album, der nemt kunne være et soundtrack til en film. Det er det bare ikke. Det er guitaristen Rune Funchs første plade i eget navn” skriver Jazzblog i September 2014.