x

Magnolia Shoals
BETA
D. 20.03.2015 Kl. 22:00

Strømmen af smukke toner fra Thisted vil ingen ende tage. Og et af de smukkeste skud på den stolte vestjyske musikstamme er barytonrockerne og Thy Music Collective-medlemmerne, Magnolia Shoals. Anmeldere og publikum har fulgt dem nøje, siden de udsendte EP'en 'Life Danced in the Flesh' tilbage i 2011.

I 2013 gik bandet sammen med andre lokale bands fra Thy og skabte musikkollektivet Thy Music Collective. Thy Music Collective udgav mixbåndet 'Songs from Up North #1', hvor særligt Magnolia Shoals' bidrag 'Water & Ashes' blev en af de mest afspillede sange. Efterfølgende optrådte hele musikkollektivet sammen på Alive! Festival 2014 med flotte anmeldelser til følge.

Efter Magnolia Shoals' koncerter på bl.a. Vesterbro Festival og Loppen, har bandet brugt tiden på at udvikle deres melankolske udtryk samt komponere og indspille numre til det længe ventede debutalbum 'Tenants' (release: 16. februar).

På albummet har Magnolia Shoals med lige dele melankoli og jysk sindighed grebet den smalle pensel, og malet ni portrætter af tilværelsen. Rammen for dem alle er den stædige jagt efter at tage kontrollen over livet. Og udgangspunktet er hverken dystert eller fortrøstningsfuldt. Det er blot en erkendelse.

Singlerne 'Western Whereabout' og 'Render Hill' er allerede blevet fremhævet på adskillige uafhængige musikmedier både herhjemme og i udlandet. Alene Western Whereabout fik hurtigt Gaffa og Undertoner til at love anmeldelser af albummet.

"Måden vi indspillede 'Tenants' på understreger pladens tema. Vi ville så gerne forklare alle, hvad vi havde på hjertet, at vi følte os bedst tilpas ved at tage sagen i egen hånd og indspille det hele selv fra bunden. Først da røgen havde lagt sig, slog det os, at vi aldrig vil kunne styre, hvilke tanker det vækker hos lytteren. Heldigvis.", siger Samuel Medina fra bandet.

Publikum kan se frem til en fantastisk aften i selskab med indierock-bandet, når de fire charmerende Thy-drenge optræder med sangene fra debutalbummet 'Tenants'. Og det bliver på BETA med en eksklusiv releasekoncert/fest i marts.