x

Jazzbrunch: Bremer/mccoy @ Tapperiet
Tapperiet
D. 02.05.2015 Kl. 11:00

BREMER/MCCOY

LØRDAG 02. MAJ KL. 11.00
DØRENE ÅBNER KL. 11.00 
FORSALG: 100 KR.
ENTRÉ: 120 KR.Tapperiets "Bøjet Jazz"-udvalg præsenterer en udsøgt musikalsk oplevelse tilsat en lækker brunch.

Denne gang er det den spændende duo 'Bremer/McCoy' der står for musikken til Jazzbrunch.

Et møde mellem nordisk klingende jazz og jamaicansk reggae-kultur lyder måske ikke som det mest oplagte i verden. Men i duoen Bremer/McCoy’s tilfælde er der kommet et både helstøbt og unikt udtryk ud af netop det. Glem alt om smarte gimmicks og letkøbte forsøg på at ride med på modebølger. Bremer/McCoy er en duo, der tager sig tid, og på samme tid fodrer musikken også en ro og et nærvær hos publikum.

De to musikere og komponister, Jonathan Bremer og Morten McCoy, har haft en fælles vision om at komme tilbage til rødderne og skabe en tæt og nærværende stemning, som hvis man sad i samme stue som musikerne. Kompositionerne er enkle og stemningsfyldte og med et gennemgående organisk udtryk.

Jonathan Bremer er en af den yngre generations hotteste jazzbassister og en alsidig musiker, der har arbejdet sammen med bl.a. Mike Sheridan og Niels Lan Doky. Morten McCoy har sine rødder i reggae-miljøet og gør sig bl.a. som kapelmester i Klumben og Raske Penges live-band 80'erne. Det er da også netop Raske Penge (der selv er en stor jazzfan), som har udsendt Bremer/McCoys debutalbum 'Enhed' på sit label Raske Plader.

Albummet udkom i december 2013 og modtog store anmelderroser - både fra jazzanmelderne og den brede musikpresse. Første oplag af vinylen er da også allerede udsolgt, og det er da heller ikke underligt, for Bremer/McCoy formår i dén grad at appellere til mange forskellige mennesker uden at gå på kompromis med det personlige udtryk. Dagbladet Information udnævnte ligefrem debutalbummet til at være "en af årets rareste lytteoplevelser i al sin milde melankoli".

Som altid vil der være en lækker brunchbuffet med både varme og kolde retter inkluderet i prisen.