x

Bjonko
Radar
D. 24.04.2015 Kl. 20:00

Velkommen til den nye æra af Balkanbeat musik.

Bjonko og liveband optræder med ægte Balkan Beats, med en nutidig urban københavnersound. Bosat i Danmark, har Bjonko været frontfigur på den nordiske balkanbeat scene i mere end et årti, og er i øjeblikket aktuel med et nyt album. Han har optrådt på mange store spillesteder og festivaler, og det unikke show fascinerer og henrykker både fans og anmeldere.

Bjonko har været feature hos mange store kunstnere, som Klamfyr fra den danske hip-hop gruppe Suspekt, og er lige vendt hjem fra en tour med Fallulah på fælles projektet ”Fallulah feat. Bjonko”, hvor de bl.a spillede i P3-teltet på Smukfest 2014 i Skanderborg.

Bjonkos nye album ‘Running Horses’ har været undervejs i et år og rammer kloden d. 15.februar 2015. Albummet repræsenterer den nye æra i Balkanbeat musik. En crossover mellem 2 kulturer og 2 verdener der mødes i København.
Albummet indeholder 10 nye numre hvor Bjonko har produceret, arrangeret og skrevet de fleste.

Udover hans eget liveband har Bjonko allieret sig med kunstnere som KLAMFYR fra den danske hip hop gruppe SUSPEKT på nummeret TIKKITASH, som er en fræk sommersang i bedste klamfyr stil, om livet som "Adonis" (kamaki) på de græske turist øer - MIKA VANDBORG fra ELECTRIC GUITARS og det nordiske vokal kor IKI VOCAL.

Bjonko udtaler: ”Det har været en spændende process i mit liv, at udtrykke og blande min musikalske arv fra Balkan og den moderne arv fra genrer i den danske mainstream musik, på en plade der genspejler mit liv og sådan som jeg har det. Alt sammen med nogen af de fedeste kunstnere fra begge verdner.”

Bjonko er født i Danmark og er vokset up i det storkøbenhavnske miljø i Høje Gladsaxe - her har han kæmpet for anderkendelse fra de 2 kulturer, hvor han har indset, at hans mix fra Danmark og Makedonien ikke kan adskilles. For at han kan eksistere som en hel kunstner, komponist og helt menneske, har han brug for den daglige indsprøjtning fra begge verdner og kulturer – sådan kommer hans musik, liv og sjæl bedst til udtryk. 

Bjonko var nomineret til Danish Music Award (World) 2014 i 2 kategorier – bedste album og bedste komposition.