x
Maskinvåd

Maskinvåd
BETA
D. 24.04.2015 Kl. 22:00

Maskinvåd er tænksom, dansksproget popmusik, som giver mindelser om TV2 og Lars H.U.G. Orkestret formår at lave ørehængende musik, der stadig bevarer noget af originaliteten fra undergrunden – ikke ulig Kliché og Talking Heads. Maskinvåd barsler i marts med sit album nr. 2, og det er med dét i bagagen, at bandet gæster Beta den 24. april.

Bandets første album, 'Giftige Slanger', udkom for to år siden og var produceret af Nikolaj Nørlund. Det fik fine ord med på vejen. Gaffa skrev ”Danske Maskinvåd har begået et eklektisk og udforskende, men dog stadig stilsikkert debutalbum”, og Undertoner skrev ”Samtidig er musikken tilgængelig nok til det bredere publikum og vil uden tvivl fungere godt i live-sammenhæng med fuld bandbesætning.”

2. marts udkommer så opfølgeren 'SOS', der har Steffen Brandt med som gæstevokal. Det er velskåret popmusik i arrangementer med organisk blæs og analoge synths, og ekkoerne i produktionen kommer utvivlsomt fra et fjernt sted i 80’erne. Det er en udadvendt og groovy to’er, rækker ud til et bredere publikum.

Da gruppens single 'Sulten Og Syg' udkom i slutningen af november, blev den kort efter udvalgt af Karierrekanonens redaktion til at være Ugens Kanon. Cathrine Nissen, der er vært på Smag På P3, udtalte om Maskinvåd: ”De laver musik, der får mig til at tænke på et af 80’ernes helt store poprock-navne, nemlig Kliché”. Sulten Og Syg røg desuden i direkte rotation på P6 Beat.

Maskinvåd kunne sammen med bands som The Minds of 99 meget vel være begyndelsen på en ny, stor bølge af dansksproget pop.