x

Anne-sophie Mutter (Gæstespil)
DR Koncerthuset
D. 04.09.2015 Kl. 19:30

Dirigent og solist: Anne-Sophie Mutter
Mutter’s Virtuosi
Bach: Koncert for 2 violiner, d-mol
Previn: Nonet
Vivaldi: De fire årstider

_____________________________________________________

Den tyske violinist Anne-Sophie Mutter vender tilbage til Koncerthuset, denne gang med verdens mest populære violinmusik: ”De fire årstider” af Vivaldi. Musikken beskriver årets gang fra forår til vinter, og man hører både solskin, styrtregn og efterårsjagter undervejs. Anne-Sophie Mutter har været stærkt medvirkende til at gøre musikken kendt – hendes indspilninger af De fire årstider er blandt de mest solgte klassiske plader nogensinde.

For mange lyttere er Anne-Sophie Mutter simpelthen verdens største klassiske musiker. En personlighed med brændende udtrykskraft og karisma som en filmstjerne. I sidste sæson var hun på turné med DR Symfoniorkestret. Denne gang får vi hende at høre på en helt anden måde, nemlig i samspil med kammerorkestret Mutter’s Virtuosi. Det består af unge musikere, der alle har haft Anne-Sophie Mutter som mentor.

Mutters kammerorkester er perfekt egnet til barokmusik, som er skrevet før det store symfoniorkester var opfundet. Det er strygerne, det handler om, og i ”De fire årstider” spiller Anne-Sophie Mutter naturligvis selv den virtuose hovedrolle. I Bachs Dobbeltkoncert for to violiner spiller Mutter duet med en af sine unge musikere. Det er rytmisk pulserende i første og sidste sats, men meditativt og hjertegribende smukt i den langsomme andensats, en af Bachs smukkeste perler.