x

Brahms’ Ein Deutsches Requiem
DR Koncerthuset
D. 10.09.2015 Kl. 19:30

Dirigent: Edward Gardner
Solist: Dorothea Röschmann, sopran
Andrè Schuen, baryton
DR KoncertKoret
DR SymfoniOrkestret
Brahms: Ein deutsches Requiem
_________________________________________________

Et Requiem er en messe for de døde. Brahms har et andereldes syn på sagen – hans gribende Requiem er rettet mod de levende. Dem, der sørger eller trænger til trøst og opmuntring i sorgens stund.

Der er to sangsolister, men i centrum står koret. Og Brahms’ Requiem er en drømmeopgave for DR KoncertKoret, der har både størrelsen, klangen og erfaringen til at synge den inderligt smukke musik.

Brahms’ Requiem er i syv satser og bevæger sig i store, smukke buer. Roligt og klart folder Brahms sit budskab ud. Han var protestant, og derfor var det ikke oplagt for ham at komponere en latinsk dødsmesse, som et Requiem jo egentlig er. Han lavede teksten om, og sproget er tysk, der taler direkte til Brahms’ publikum. Derfor kaldte han det ”Ein deutsches Requiem”.

Aftenens dirigent er englænderen Edward Gardner, der kender DR SymfoniOrkestret fra flere tidligere koncerter. Nu får han lejlighed til også at møde DR KoncertKoret, der består af 70 af landets bedste professionelle sangere. Solisterne er Dorothea Röschmann, en vidunderlig sangerinde, der er publikumsfavorit i sin hjemby Wien, og den unge baryton Andrè Schuen. Han er uddannet i Salzburg og har flere gange sunget med Berliner Filharmonikerne.