x

Griegs Klaverkoncert & Sibelius' 1.
DR Koncerthuset
D. 05.11.2015 Kl. 19:30

Dirigent: Thomas Søndergård
Solist: Lars Vogt, klaver
DR SymfoniOrkestret
Grieg: Klaverkoncert
Sibelius: Symfoni nr. 1

_________________________________________________

En aften med to nordiske mesterværker, der har defineret hvad musik fra vores verdensdel er. Sibelius skrev med sin 1. Symfoni et drama fuld af længsel efter frihed. Finland var dengang endnu ikke en selvstændig nation, men blev det få år senere - takket være Sibelius som et af de nationale fyrtårne. I år, hvor Sibelius fylder 150, er det også hans betydning for Finlands selvstændighed, man fejrer.

Griegs Klaverkoncert er et ikon for norsk kultur. Det er nationalkomponistens kendteste værk, og med sine norske danserytmer og brokker fra folkemusikken er det en klaverkoncert som ingen anden. Klaverkoncerten er elsket over hele verden, men udenfor Norge må det være Danmark, der har flest aktier i  musikken – Grieg skrev Klaverkoncerten, mens han ligesom mange nordmænd efter ham holdt sommerferie i Danmark.

Koncerten ledes af Thomas Søndergård, som er chefdirigent for det Walisiske Nationalorkester. Han har en stor karriere i udlandet og dirigerer desværre derfor kun sjældent herhjemme. Som solist i Griegs Klaverkoncert bliver det et genhør med den tyske pianist Lars Vogt, som har et tæt forhold både til Grieg og til DR SymfoniOrkestret.