x

Elvira Madigan
DR Koncerthuset
D. 13.11.2015 Kl. 19:30

Dirigent: Juanjo Mena
Solist: Javier Perianes, klaver
DR SymfoniOrkestret
Mozart: Klaverkoncert nr. 21
Schubert: Symfoni nr. 9, C-dur, “den Store”

_________________________________________________

Mozarts klaverkoncerter er så yndefulde og melodiøse, at man næsten kan glemmer hvor stor kunst, det er. Det er en del af Mozarts magi: Han forfører os ved at pakke sin musik så ufattelig smukt ind. Og smukkere end den berømte Klaverkoncert nr. 21, ”Elvira Madigan-koncerten”, bliver det ikke. Lys musik i C-dur med en dyb verden af følelser lige under den idylliske overflade.

Schubert fulgte efter Mozart, og i sine sidste værker folder han den klassiske arv ud i kæmpeformat. Hans musik vokser og vokser, og i hans afsluttende Symfoni nr. 9 er det hele wienerklassikken, der kulminerer. Næsten en time varer denne store symfoni, uden at den et øjeblik bryder ud af de klassiske rammer. Schubert døde i 1828, bare 31 år gammel. Symfonien er et monument over en storhedstid i den klassiske musik.

Den spanske dirigent Juanjo Mena er blevet en kær gæst hos DR SymfoniOrkestret, og denne gang medbringer han Spaniens bedste pianist, Javier Perianes. Det bliver Perianes’ første optræden i Koncerthuset, og vi kan se frem til en uhyre stilfuld og begavet musiker, der er en mester til at spille Mozart.