x

Luisi & Messias
DR Koncerthuset
D. 03.12.2015 Kl. 19:30

Dirigent: Fabio Luisi
Solister: Maureen McKay, sopran
Anne Stéphany, mezzosopran
Mauro Peter, tenor
Christof Fischesser, bas
DR SymfoniOrkestret
DR KoncertKoret
Händel: Messias, arr. af Mozart

_________________________________________________

Ingen jul uden Händels oratorium Messias, og i år dirigeres det af DR SymfoniOrkestrets kommende chefdirigent, italieneren Fabio Luisi. Det er først i 2017, han officielt tiltræder posten i Danmark, men indtil da vil han i stigende grad komme til Koncerthuset for at arbejde med DR SymfoniOrkestret. En ”forlovelsestid”, hvor parterne kan lære hinanden endnu bedre at kende.

Det bliver en lidt anderledes og større Messias i år, og ikke kun på grunn af Luisi. For det er ikke bare ”Händels Messias”, han dirigerer, men også ”Mozarts Messias”! Mozart var en stor beundrer af Händels musik, som man ellers dengang fandt var lidt forhistorisk i stilen. Derfor blev Mozart bedt om at opdatere Messias. Han tilføjede nye instrumenter, som f.eks. tværfløjter og basuner og også klarinetter, som slet ikke var opfundet på Händels tid.

Denne Mozart-udgave af Messias spilles af og til, ikke mindst i England, hvor masseopførelser med store kor er ret udbredte. Og i den sammenhæng kan det være en god idé at spille med et større orkester, end det Händel skrev for. I hvert fald må man fryde sig over den måde, Mozart leger med sin forbillede, Händel. Man kan næsten høre ham tænke: Gid det var mig, der havde komponeret Messias.