x

Petrenko & Mahler
DR Koncerthuset
D. 12.02.2016 Kl. 19:30

Dirigent: Vasily Petrenko, dirigent
Solist: Nathalie Stutzmann, alt
Johan Reuter, baryton
DR SymfoniOrkestret
Mahler: Des Knaben Wunderhorn
Sibelius: Symfoni nr. 2

_________________________________________________

Ruslands førende dirigent fra den yngste generation er Vasily Petrenko. Han er for tiden chefdirigent for både Oslo Filharmonikerne og Liverpool Filharmonikerne, men heldigvis også regelmæssig gæst hos DR SymfoniOrkestret. Sidste gang dirigerede han Prokofjevs Romeo og Julie, så murene skælvede! Ved dette besøg kommer han med senromantisk musik af Mahler og Sibelius.

Mahlers timelange Des Knaben Wunderhorn er en samling sange, som synges på skift at to solister. Tekst og melodier tog Mahler fra den tyske folkemusik, men forvandler dem genialt til gribende, sine steder hårrejsende beskrivelser af menneskets livsvilkår. Hver sang er som et lille teaterstykke, som kræver både spidsfindighed og styrke af sangerne. Og netop det har aftenens solister: Danmarks internationale baryton Johan Reuter og den franske diva med den dybe stemme, Nathalie Stutzmann, som kommer på et sjældent besøg i Danmark.

Sibelius’ Symfoni nr. 2 er den mest populære af hans syv. Positiv, ja ekstatisk musik, som bevæger sig fra morgensol til en blændende, heroisk triumf i sidste sats. Det drejer sig om de store, stærke linjer i musikken, og den kunst mestrer dirigenten Vasily Petrenko til fuldkommenhed.