x

Andsnes & Schumanns Klaverkoncert
DR Koncerthuset
D. 18.03.2016 Kl. 19:30

Dirigent: Otto Tausk
Solist: Leif Ove Andsnes, klaver
DR SymfoniOrkestret
Schumann: Klaverkoncert
Brahms: Klaverkvartet i g-mol, arr. Schönberg

_________________________________________________

Den norske verdensstjerne Leif Ove Andsnes har gennem årene haft et meget tæt samarbejde med DR SymfoniOrkestret. Sammen har de givet adskillige koncerter og været på flere turnéer. Nu vender Andsnes tilbage til orkestret for at spille et af sine yndlingsværker, Schumanns Klaverkoncert. Et poetisk og spontant stykke med en helt usædvanlig udtrykskraft.

Leif Ove Andsnes kommer fra Vestnorge og er uddannet i Bergen. Han var bare teenager, da han debuterede i 1980’erne, og i dag, hvor han er midt i 40’erne, har han opnået en sjælden kombination af erfaring og energi. Hans spil er kendetegnet ved en fantastisk klarhed. Andsnes må være den mindst krukkede solist af sin kaliber. Han går efter sagens kerne, og alt præsenteres med største præcision og en renfærdig holdning.

Anden del af koncerten er med musik af Schumanns efterfølger, Brahms. Det bliver en sjælden begivenhed, for Brahms’ store Klaverkvartet – der er skrevet for bare fire musikere – spilles i en udgave for stort orkester. Orkesterversionen er lavet af Arnold Schönberg, der beundrede Klaverkvartetten så højt, at han syntes denburde udfoldes til symfonisk størrelse. Hvis man kan lide Brahms’ symfonier, må man absolut ikke snyde sig for denne ekstra ”symfoni”, der kun sjældent opføres.