x

Blomstedt, Beethoven & Mahler
DR Koncerthuset
D. 07.04.2016 Kl. 19:30

Dirigent: Herbert Blomstedt
DR SymfoniOrkestret
Beethoven: Symfoni nr. 8
Mahler: Symfoni nr. 1

_________________________________________________

Den 87-årige svenske dirigent Herbert Blomstedt kan kun beskrives som en mester. En karriere i musikkens tjeneste gennem mere end 60 år har givet ham en indsigt uden lige, og med sin totale kontrol og ligevægt står han for alt det bedste i den klassiske musik. Ved Blomstedts koncerter falder alting på deres rette plads.

Herbert Blomsted var fra 1967 til 1977 chefdirigent for DR SymfoniOrkestret, og i dag har han titel af orkestrets æresdirigent. Hvert år kommer han tilbage for at dirigere, og i sin alderdom koncentrerer han sig om de stærkeste værker af de største komponister. Denne gang hans elskede Beethoven, hvis lunefulde 8. Symfoni ligger perfekt til Blomstedts klassiske stil og tørre svenske humor!

Efter pausen dirigerer Blomstedt Mahlers 1. Symfoni, et værk han har kendt i mere end 70 år (!), men som han faktisk aldrig tidligere har opført med DR SymfoniOrkestret. Symfonien er heroisk og udvikler sig fra en lille spire til et vældigt drama inden forløsningen. I Herbert Blomstedts hænder kan vi regne med en stram, klar og elegant tur i Mahlers univers.

Sonnings musikpris 2016 udeles til aftenes koncert.