x

Brueggergosman & Sacre
DR Koncerthuset
D. 14.04.2016 Kl. 19:30

Dirigent: Krzysztof Urbanski
Solist: Measha Brueggergosman, sopran
DR SymfoniOrkestret
Messiaen: Poèmes pour Mi
Stravinskij: Sacre du printemps

_________________________________________________

Hvem er hun?, sagde publikum, da Koncerthuset i 2009 blev indviet. En smuk, barfodet sangerinde med afrohår kom på scenen og sang sensuel fransk musik, så alle måtte smelte. I 2011 vendte hun tilbage, og nu er hun her igen – Canadas store diva, sopranen Measha Brueggergosman. Denne gang med moderne, ekstatiske kærlighedssange komponeret af Olivier Messiaen.

”Sange til Mi” er den danske titel på sangcyklusen Poèmes pour Mi, skrevet i 1937 af Frankrigs store komponist og mystiker, Messiaen Han skrev sangene til sin hustru. Teksterne lavede han selv, og typisk for Messiaen smelter kærlighed og katolsk tro sammen til ét. En vision om meningen med at opleve kærligheden her på Jorden.

Det andet værk ved koncerten er Le Sacre du Printemps, det mest berømte og udødelige af alle moderne værker fra det 20. århundrede. Stravinskijs musik genopdager rytme, puls og dynamik ved at rette blikket mod Ruslands hedenske oldtid. En ung pige skal ofres til foråret, og menneskeofringen foregår ved at hun danser sig til døde. Det er vildt uhyggeligt og dybt fascinerende – man går høj ud af koncertsalen efter mødet med Stravinskijs skelsættende musik.