x

Sami Yusuf 2015
Musikhuset Aarhus
D. 01.04.2015 Kl. 19:30

Sami Yusuf er en britisk sanger og sangskriver.
 
Yusuf blev født i 1980 i byen Teheran, Iran, og flyttede til Storbritannien, da han var tre år gammel. Han voksede op i West London. Han kommer fra en etnisk Aserbajdsjansk familie. 
Yusufs musik består primært af sange om islam og det at være muslim i dag. Han beskæftiger sig også med mange sociale og humanitære emner i sin musik. På kort tid er han blevet en meget populær figur i den islamiske verden. Han har lavet musikvideoer til flere af sine sange. Ifølge "The Guardian" kan Sami Yusuf, sandsynligvis blive den mest berømte britiske muslim i verden. I 2006 udråbte "Time Magazine" ham i en artikel til at være "Islam's største rockstjerne". 
 
Sami Yusuf bruger ofte sin kunst og musik som et middel til at fremme budskaber om kærlighed, barmhjertighed, fred og tolerance, samtidig med at han tilskynder de unge til at være stolte af deres identitet. Yusufs sange har revolutioneret "nasheed"/"ilahiler" og har skabt en ny genre i moderne islamisk. Sami Yusuf har sidst udgivet: "The Centre" og "Songs of the way" i 2015. 
 
Oplev Sami Yusuf live d. 1 April i Aarhus og 5. April i København.