x

Dissing Og Las Synger Strid
Musikhuset Aarhus
D. 21.11.2015 Kl. 15:00

Nyt børnealbum med Min mormors gebis

Den anmelderroste trio Dissing og Las har lavet musik til alle ’tænderne’ i børnebogsklassiker Min mormors gebis af Jakob Martin Strid, som også er kendt for sine kultstriber i Politiken.

Rasmus Dissing, Jonas Dissing og Las Nissens sprælske album udkommer i foråret 2015, og albummet har et helt klart mål -  nemlig at flippe ud, så sangene rammer både børn og voksne, helt som bogen formår. Ombord er en række gæstestjerner; heriblandt Julie Berthelsen og guitaristen fra hiphop-mastodonterne The Roots.

I november giver trioen koncert i Musikhuset, hvor store som små kan glæde sig til at få Min mormors gebis fortalt med sang og musik og sjove dyrelyde.

De to Dissinger og Las har alle tre prøvet at sidde der med deres børn på skødet og Min mormors gebis hænderne. De har læst om medisterminister Fister, om et araberkomplot mod en rabarberkompot, om dyrenes konge og om hvaler i Holmens Kanal. Og de har oplevet, hvordan både børnene og de selv som voksne nød de bramfri rim og remser.

Så Dissing og Las slog til, da Jakob Martin Strid pludselig ringede med en hasteopgave. Tegneren fortalte, at han skulle modtage Kronprinsparrets Kulturpris. Og selv brød han sig ikke om at stå der og holde en takketale. Kunne Dissing og Las ikke sætte musik til en remse og spille det ved overrækkelsen? Det skulle foregå i en direkte TV-transmission, og de havde halvanden uge … De tog chancen og komponerede musik til historien Grønlands is, spillede den for Strid – og han ku’ li’, hvad han hørte.

I dag, tre år senere, har den lille kim udviklet sig til et helt album, hvor Jonas Dissing, Rasmus Dissing og Las Nissen spiller og fortæller hele Min mormors gebis.

"Vi har alle sammen elsket Strid siden de flabede striber i Politiken. Og Min mormors gebis har vi en stærk relation til, fordi vi hver især har siddet med den bog sammen med de mennesker, vi elsker højest i verden", siger Rasmus Dissing.


Varighed: 45 min. uden pause

Arrangør: Musikhuset Aarhus