x
Electric Guitars

Electric Guitars
BETA
D. 01.05.2015 Kl. 22:00

6-STRENGET KÆRLIGHED MED ELECTRIC GUITARS I BETA

Drevet af entusiasmen for den guitarcentrerede rockmusik, skabte to af landets bedste strengetæmmere, Mika Vandborg og Søren Andersen, bandet Electric Guitars. De kom flyvende fra start med et sangen ’Hero Of Mine’, for det var nemlig lykkedes at samle 10 af Danmarks kendteste guitarister på ét og samme nummer, nemlig Per Møller, Poul Halberg, Billy Cross, Jacob Binzer, Tim Christensen, Franz Beckerlee, Uffe Steen, Jens Runge, Aske Jacoby og Mikkel Nordsø. Det var i tilbage i 2013, og nu i 2015 er Electric Guitars tilbage med deres andet album ’String Fever’, der har fået en overstrømmende modtagelse i rockpressen. Eksempelvis skrev Gaffa:

” sangene er skarpt skåret inden for genren, og de virker ikke som kun undskyldninger for at spille næste guitarsolo. De bliver presset ud af pappet med den helt rigtige dosering af melodi, indlevelse og guitar-liderlighed.”

Live er spilleglæden i centrum sammen med det gode, musikalske håndværk, og både Mika Vandborg og Søren Andersen har da også meget liveerfaring at øse ud af. Mika Vandborg spiller nemlig sammen med bl.a. Love Shop, Gnags og Dicte, og Søren Andersen med Mike Tramp (ex. White Lion), Glenn Hughes (ex. Deep Purple) og Pretty Maids. Electric Guitars’ rytmesektion bliver derudover kyndigt varetaget af Morten Hellborn og Peter Kjøbsted.

Ser man på listen af de musikere, de to guitarvenner har spillet sammen med hver især, kan man få en ide om forskelligheden i tilgangen til instrumentet. Men det er netop denne forskellighed, som er blevet en styrke for Electric Guitars, for den giver en alsidighed i musikken, og er enestående hyldest til den gode rocksang!