x

Solistkonkurrence
Musikhuset Aarhus
D. 23.03.2015 Kl. 16:00

Fælleskoncerter med Randers Kammerorkester og Prinsens Musikkorps samt solistkonkurrencer


Ung Solist 2015 - Fælleskoncert med Prinsens Musikkorps
Onsdag d. 11. marts kl. 19.30
Ignacio Montero-Requena, horn - Stanley Westh, trompet - Prinsens Musikkorps
Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal
Fri entré


Det Jyske Musikkonservatoriums orkesterskole er i tæt samarbejde med alle professionelle ensembler i regionen for sammen at skabe gode og realistiske rammer for de studerende. Dette udmønter sig i en lang række forskellige projekter – hvoraf nogle er mere synlige end andre.


De mest synlige er naturligvis koncertproduktionerne, hvor en del af orkestret udgøres af studerende, mens det professionelle niveau sikres af orkestrenes faste musikere. Måske lidt mindre synlige er solistkonkurrencerne, hvor de studerende kæmper om at få lov til at være solister med ensemblerne.


Således er der i efteråret 2014 afholdt flere solistkonkurrence – vinderne kan høres ved to koncerter, dels med Randers Kammerorkester d. 28. januar (og her medvirker også flere andre studerende som orkestermusikere), dels med Prinsens Musikkorps d. 11. marts, begge i Symfonisk Sal, Aarhus.


Nye solistkonkurrencer
Aarhus og Aalborg Symfoniorkestre har også deres egne solistkonkurrencer, som afholdes hhv. d. 24. februar og d. 23. marts kl. 16.00 i Symfonisk sal. Der er fri adgang til denne begivenhed, hvor man kan lytte om kap med den kompetente jury og se, om man er enig med deres afgørelser:23. marts: Solistkonkurrence om at være solist med Aalborg Symfoniorkester – fri adgang
Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium