x

Caroline Henderson W. Nikolaj Hess
JAZZHOUSE
D. 05.05.2015 Kl. 20:00

En af Danmarks helt store vokalister, Caroline Henderson, optræder i duo med pianist Nikolaj Hess. Sammen fortolker de sange fra hele Hendersons sangkatalog i en intim koncert, hvor man kan forvente sangfortolkningskunst af højeste karat.

Caroline Henderson udgav i 2013 sit seneste album ”Lonely House”. Et album hvor hun har valgt at fortolke sange af den store tyske komponist Kurt Weill.

Anmeldelserne af albummet har været helt forrygende. Politiken gav 5 stjerner, og skrev bl.a.: ”Imponerende eventyrlysten – En musikalsk vision – og det må man kalde det – med afsæt i Caroline Hendersons filmiske gennembrudsværk ’Cinemataztic’ fra 1995, og naturligt udviklet dybere og dybere ind i den på én gang dramatiske og svale jazz, som Caroline Henderson har dyrket og udviklet sig inden for de sidste mange år.”

Berlingske gav også 5 stjerner: ”Det er både smukke, sære og sarkastiske sange, og Caroline Henderson vælger ikke de nemmeste løsninger. Umiddelbart giver hun ikke ved dørene, og som lytter man man hænge på og følge med. Og nogle gange mister man fodfæstet, men det er absolut værd at rejse sig og tage en tur til. For det er såvel originalt som berigende.”

5 stjerner fra Gaffa blev det også, og med på vejen fulgte bla. ordene: ”Henderson udstråler endnu engang, at hun er et naturtalent som jazzvokalist, at hun har en særegen ’instrumental’ tyngde, og at hun på troværdig vis kan gøre sig til ét med sit materiale.”

Caroline Henderson har siden 2013 været på turné med sit band, spillet sine meget velbesøgte julekoncerter, og i hele efteråret 2014 været på turné landet rundt med sin virtuelle musikforestilling ”In The House”, men til maj rammer Henderson altså Jazzhouse med duo-koncert, hvor det i modsætning til de store koncerter med hele bandet er en helt anderledes og langt mere intim oplevelse at høre Caroline og hendes faste pianist Nikolaj Hess. Der vil være en tættere og mere umiddelbar kontakt mellem kunstner og publikum, som giver Henderson mulighed for at gå i dybden med sangene og formidle historien og følelserne i øjenhøjde med publikum.

Koncerten vil naturligvis byde på numre fra "Lonely House", men vil også komme godt rundt i hele Hendersons bagkatlog.