x

Rune Funch Picture Music
JAZZHOUSE
D. 12.03.2015 Kl. 20:00

Filmisk musik med guitaren i centrum fra den garvede og alsidige Rune Funch, der har samlet et overdådigt hold af dygtige musikere til sit band Picture Music.

Efter at have været en vigtig drivkraft på den danske musikscene siden de tidligere 90'ere med bl.a. Once Around The Park, er guitarist og komponist Rune Funch endelig aktuel med et projekt i eget navn. Sammen med et fantastisk hold af musikere udsendte han det stemningsfulde og roste album "Picture Music" sidst i 2014, og nu følger han så op på udgivelsen med koncert i Jazzhouse i fuld bandopsætning.

Selv siger Rune Funch om projektet: 
”Picture Music er blevet til i et grænseland imellem genrer og stilarter. Musikken er levende malerier, der giver forskellige oplevelser og stemningsindtryk. Man kan kalde den en del af den nyere sound i jazz. Eller måske mere passende droppe genre-betegnelser helt.”

Musikken er en velklingende og eklektisk blanding af jazz, country, filmmusik, elektronisk klang og traditionel jazz. Guitaren er i centrum, favner og samler lyden. Der er referencer fra Thelonious Monk til Damon Albarn, fra Bill Frisell til Radiohead, fra Elvis til ABBA, alle blandet sammen på ét stort lærred. 

Rune Funch var med til at stifte Once Around The Park, han har spillet med Lars H.U.G., været signet hos Columbia Records i New York med bandet Warwick Avenue og meget, meget andet. De seneste år har han spillet med en lang række danske navne, live og i studiet, og har sideløbende komponeret og indspillet musik til dokumentarfilm og TV-programmer blandt andet for DR.

Men nu gælder det altså hans eget Picture Music, som udsendte album i slutningen af 2014. Et album, der allerede har modtaget glimrende anmeldelser, ligesom selveste guitar-ikonet Kurt Rosenwinkel har skrevet liner notes til pladen, hvor han kalder musikken smuk og gribende. Funch har da også formået at samle et imponerende band bestående af nogle af de mest interessante og kreative musikere i det danske musikmiljø lige nu. Vi taler Maria Faust, Ned Ferm, Adi Zukanovic, Mads Hyhne, AC og Matias Wolf Andreasen. Et stærkt hold, der uden tvivl vil være garant for en formiddabel koncert i grænselandet mellem forskellige genrer og stemninger.

Sagt om Rune Funch Picture Music

“A beautiful album ! The sounds, the feelings, the vibe, the groove, the journey: It is captivating and deep and so listenable…a great work / beautiful”,
- Kurt Rosenwinkel

“Flot gennemkomponeret debutudspil af den eminente guitarist Rune Funch”,
- GAFFA ****

“Rune Funch er tilbage på samme høje niveau som med Grammofunchs plade, -et filmisk album”,
- Jazznyt