x

Basco
Generator
D. 15.05.2015 Kl. 20:00

Dette ustyrlige skandinaviske folk & roots band er hurtigt blevet et uundgåeligt fænomen på den europæiske folkemusikscene. Hvad enten de optræder som kvartet eller med DR Big Bandet har Basco´s smittende energi, virtuositet og opfindsomhed vundet hjerterne hos publikum rundt om i Europa. Bandet har opnået stor hæder med en short-listing til den præstigefyldte Nordic Music Price 2014, som første akustiske folk- & rootband nogensinde på baggrund af cd’en ”The Remarkable Return of Old Man Basco”.
I forvejen tækker Basco’s pokalskab priser opnået ved Danish Music Awards – senest med ”Årets kunstner 2013”(Citternist Ale Carr) og ”Årets sanger 2012”(Hal Parfitt Murray.
Bascos musik er varieret, har drev og er fyldt med delikate nuancer, skønhed og temperament; som fejende vinde henover storslåede landskaber; som den rå kraft der pulser fra storsvedende kroppe efter en hel nats heftig dans, eller som stødende fra tunge rytmiske tramp.
Det er denne stemning og originalitet, der stråler, når Basco spiller – enten som kvartet, sammen med dansk/norske gæstesangerinde Julie Hjetland eller som septet med mæssingblæser-kollektivet ”Big Basco”

Basco er:
Anders Ringgaard Andersen: harmonica, trombone
Ale Carr: cittern
Hal-Parfitt Murray: violin, viola, mandolin, vokal
Andreas Tophøj: violin, viola


www.spillestedet-generator.dk

www.bascoband.com