x
Brad Mehldau Trio

Brad Mehldau Trio
DR Koncerthuset
D. 04.07.2015 Kl. 20:00

Til sommer kan Brad Mehldau opleves i Koncertsalen med sin supertrio.

Brad Mehldau er én af de ledende og mest ekspressive pianister fra sin generation. Nu kommer han til Koncertsalen ifm. Copenhagen Jazz Festival 2015 med sin foretrukne trio gennem mange år bestående af Larry Grenadier og Jeff Ballard.

Efter gennem det sidste årti at have markeret sig som en pianist med ubestridelige evner, har amerikanske Brad Mehldau (f. 1970) nægtet at tilpasse sig nogen jazztraditioner og har i stedet absorberet elementer fra kunstnere som Radiohead, Paul Simon, Steve Reich og Philip Glass og formået at demonstrere en betagende originalitet.

Brad Mehldau brød igennem som en del af Joshua Redmans gruppe i starten af 90'erne og har siden indspillet sammen med moderne jazz-notabiliteter såsom Lee Konitz, Charlie Haden, Paul Motian, Pat Methenym og som ’sideman’ for Michael Brecker, Wayne Shorter, John Scofield og Charles Lloyd. Både som improvisator i soloformat og i trioen dækker Mehldaus optrædener en bred vifte af udtryk, der har betydet, at han otte gange er blevet kåret til Jazz Pianist of the Year i Downbeat. Han har været nomineret til flere Grammyer og at hans musik er brugt i en lang række film, bl.a. Eyes Wide Shut og Million Dollar Hotel. Mehldau har en forkærlighed for at sidestille ekstremer og har fået en betragtelig fanskare gennem årene – en fanskare, som er blevet vant til at kunne forvente enestående og intense musikalske oplevelser, hver gang Mehldau sætter sig bag tangenterne.

Om Brad Mehldau Trio:
Det mest konsistente output fra Brad Mehldau gennem årene har været i trioformatet. Siden 1996 har hans trio udgivet en serie af fem plader på Warner Bros. under titlen The Art of the Trio. I løbet af de sidste ti år har Brad Mehldaus trio udviklet en sublim musikalsk forståelse, som har bragt dem verden rundt.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival

Copenhagen Jazz Festival i DR Koncerthuset

DR Koncerthuset og Copenhagen Jazz Festival byder velkommen til seks festlige festivaldage, både indendørs og udendørs, før, under og efter, lørdag 4 – lørdag 11. juli 2015 fra kl. 18.00. 

Line-uppet taler for sig selv: Herbie Hancock & Chick Corea, Brad Mehldau Trio, Dr. John, Dianne Reeves, Caetano Veloso & Gilberto Gil og The Savage Rose. Med seks koncerter i Koncertsalen på bare én uge, herunder bl.a. to legendariske duomøder og koncerter med nogle af genrens ypperligste, bliver der sat streg under, at DR Koncerthuset igen i år er den største scene ved dette års Copenhagen Jazz Festival. 

DR Koncerthuset Koncertsalen:

Lørdag 4/7, 20.00: BRAD MEHLDAU TRIO (US)
Søndag 5/7, 20.00: DR. JOHN (US)
Tirsdag 7/7, 20.00: SAVAGE ROSE (DK)
Onsdag 8/7, 20.00: CAETANO VELOSO & GILBERTO GIL (BRA) – få billetter
Torsdag 9/7, 20.00: HERBIE HANCOCK & CHICK COREA (US) – udsolgt
Lørdag 11/7, 20.00: DIANNE REEVES + support: JUSTIN KAUFLIN (US)

P8 Warm up, Jazz Remixed og særlig festival-menu
Det er ikke kun de store liveoplevelser i Koncertsalen, der skal trække publikum til Ørestaden, men også masser af festivalstemning før og efter koncerterne:

P8 Jazz Warm-up, med et udvalg af radioens værter, vil sørge for at servere musikalske forretter for et jazzsultent publikum på græsset foran DR Koncerthuset alle koncertdage. Her vil der være bar og et særligt ’hæng-ud’-område. 

Ved særudgaver af Jazz Remixed kan publikum, både de, der har billet til koncerterne i Koncertsalen og dem, der bare har lyst til jazz-festivalstemning, hænge ud og nyde gratis efterfest fra kl. 22. Jazz Remixed bliver tre aftener med nogle af landets dygtigste og mest nysgerrige vinyl-dj's, der går på opdagelse i og live-remixer ikoner som Gil Scott-Heron og Headhunters. Derudover inkluderer Jazz Remixed, der for første gang afholdes i DR Koncerthuset, en særudgave med Tropicália. Det sker onsdag 8. juli efter koncerten med Caetano Veloso & Gilberto Gil. 

I DR Koncerthusets restaurant vil der alle aftener blive serveret en særlig festival menu samt tapas i barerne, som publikum kan nyde inden koncerterne. 

DR Koncerthuset, Open air (Fri entré): 
Lørdag 4/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up
Søndag 5/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up
Tirsdag 7/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up
Onsdag 8/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up
Torsdag 9/7, 18:00: P8 Jazz Warm-up
Lørdag 11/7, 18.00: P8 Jazz Warm-up

DR Koncerthuset, Open air (Fri entré):
Jazz Remixed
Tirsdag 7/7, 22:00: The Revolution Will Not Be Televised / Gil Scott-Heron
Onsdag 8/7, 22:00: Tropicália / The Sound of Brazil
Torsdag 9/7, 22:00: Return to Headhunters / Chick & Herbies 1970s Legacy

Der er fri entré til Jazz Remixed/efterfest og kræver ikke, at man har billet til koncerterne i Koncertsalen.

Restauranten i DR Koncerthuset har åbent og serverer en særlig jazzfestival-menu samt tapas i barerne. Se menuen på drkoncerthuset.dk/restauranten. Bestil bord på http://drbyen.b.dinnerbooking.com/onlinebooking/128/2